La jornada, organitzada pel sindicat CNT i la PAH de Sabadell, consistirà principalment d’un debat entre la FAGC i la PAH sobre l’Autogestió de l’habitatge, posant en comú l’experiència de la Comunitat “La Esperanza” i els quatre blocs ocupats per la PAH a Sabadell.

Des del 2008 s’han practicat a l’estat espanyol uns 500.000 desnonaments, el que ha portat a les famílies afectades pels deutes de les hipoteques a organitzar-se i donar sortida a unes situacions de cada vegada mes precarietat.

CNT vol amb aquest acte donar a conèixer a Sabadell dos projectes col·lectius que, segons el sindicat, han sabut donar solucions a aquests casos de precarietat i exclusió social.

Un d’ells és el cas de la Comunidad La Esperanza, de Gran Canària, comunitat ocupada amb el suport de la Federació Anarquista de Gran Canària (FAGC), el que va donar peu a una organització veïnal i comunitària complexa, amb autogestió llibertària i horitzontal d’un espai comú.

L’altre col·lectiu que participarà en aquest acte és la Plataforma d’afectades per la Hipoteca i la crisi de Sabadell, (PAH), aquesta organització té 4 blocs de pisos ocupats per famílies sense sostre, dins de l’obra social de la PAH.

L’acte serà el Dissabte 1 d’octubre a les 19h a la Plaça Marcet de Sabadell, després del debat hi haurà un sopar i concert, els beneficis de la jornada aniran destinats als dos col·lectius.