Davant l’escalada repressiva que estem patint després de la convocatòria del referèndum d’autodeterminació a Catalunya del proper 1 d’octubre, la Confederació Nacional del Treball ni vol, ni pot romandre callada:

– CNT sempre s’ha mostrat favorable al dret d’autodeterminació dels pobles en els seus acords congressuals. No trobem raons per replantejar la nostra postura en el cas del referèndum català.

– La ciutadania de Catalunya ha de poder expressar-se en llibertat. El dret a decidir sobre tots els aspectes que afecten a les nostres vides és un pilar bàsic per a la construcció d’una societat lliure i igualitària.

– La Constitució imposada pel règim del 78 no pot servir com a excusa a la qual apel·lar per intentar negar la paraula a la societat o quan les demandes socials no agraden als partits en el poder. La legitimitat, més que qüestionable d’una Constitució imposada en condicions d’excepció democràtica, no s’enarbora de la mateixa manera quan aquests mateixos partits acaben amb la sanitat universal, destrossen l’educació pública, aprofundeixen en la desigualtat social amb les seves polítiques neoliberals o retallen les nostres llibertats fonamentals.

– La societat ha d’avançar en la consecució de drets i llibertats sense tenir por a que la seva lluita suposi infringir lleis injustes. Al contrari, històricament, la desobediència civil ha estat motor de progrés en posar en qüestió estructures de poder aparentment inamovibles.

Per això, la CNT denunciarà i combatrà tots els moviments repressius de l’Estat que tractin de coaccionar o impedir que el poble, en aquest cas el català, expressi la seva voluntat en completa llibertat.

#SensePor #SinMiedo

Secretariat Permanent Confederació Nacional del Treball

Bilbao a 20/09/2017