Benvolguts, benvolgudes,

És un plaer convidar-vos a la presentació del llibre Joan Puig Elias. Creador de un mundo nuevo.

Fruit d’una llarga tasca de recerca, el llibre ens apropa a la vida i l’obra, apassionants, d’un dels grans pedagogs anarquistes, en Joan Puig Elias.

Us esperem, amb els autors, Glòria Campoy i Jean Marc Azorin, que ens portaran més enllà de les pàgines del llibre. I ens acompanyarà part de la família de Puig Elias, vinguda des de Porto Alegre

25 de gener de 2018 – 19 hores – c. Les Hortes, 10 (Poble Sec)

Aquest llibre no és només una biografia d’un personatge eminent, prou desconegut i poc estudiat, que basà la vida sencera en la utopia pedagògica i política. Joan Puig Elias fou un intel·lectual, un investigador pedagògic, un anarquista íntegre, un polític, home de família i de forta personalitat, exiliat i perseguit per les dictadures contra les que  lluitava amb ferma actuació. Però, abans de tot, fou un creador de felicitat, dedicat íntegrament a la infància, especialment a les criatures que més s’havien de protegir per tal d’evitar que patissin les conseqüències de la guerra: els orfes i els refugiats. […] Puig Elias va crear el motor central de la renovació educativa abans i durant la República i en el decurs de la guerra.

El seu bagatge en la pedagogia racionalista i llibertària, la seva primerenca afiliació a la CNT, la creació de l’Escola Natura i els diversos càrrec ocupats a les administracions fan que puguem afirmar que, sense ell, la revolució social basada en els canvis pedagògics no hagués existit. El seu primer objectiu fou la renovació de l’escola, però sense ésser massa conscient ni acabar elaborant teories sobre el tema. Va crear les Colònies, principalment de nens i nenes refugiats, un dels principals recursos pedagògics de la seva carrera […]. En honor a aquesta dedicació tan filantròpica i educativa, aquesta investigació ha pres el nom de los colònies que va fundar a Catalunya i a França: Món Nou.

Enllaç a la fitxa del llibre: http://fal.cnt.es/tienda/node/741