Després hem reajustat qüestions organitzatives internes que havien de millorar, com ara la creació d’equips de treball amplis a partir de les secretaries existents per abarcar més feina, reforçar els nuclis existents i fer-los crèixer o la creació d’una comissió antipatriarcal per desenvolupar aquest aspecte tan important i fer-lo transversal a tot el funcionament tant intern com extern de l’Organització.

Destaquem com a prioritaris l’àmbit laboral i el d’habitatge, aspectes vitals per la nostra societat.

A continuació vam treballar la estratègia que seguirem a curt termini en els propers mesos. En aquest sentit se destaca com a prioritaris l’àmbit laboral i el d’habitatge, que són aspectes vitals per la nostra societat a fi de construir una força social des dels barris. També l’impúls, si es pot, de grans ateneus de barri o la participació en els mateixos. Lògicament cada territori tindrà les seves pròpies prioritats basades en els àmbits on ja estigui activa la nostra militància, però lo abans esmentat queda com a directriu. A més tindran lloc a la tardor unes jornades commemoratives dels 80 anys de la Revolució de 1936, comparant els fets d’ahir amb els d’avui, esperant extreure algun aprenentatge útil (especialment a nivell comunitari o de barri) per a la nostra feina actual.

Un altre punt important de ressenyar és l’inici del treball per dotar-nos d’una línia política. Serà un procés de debat que durarà mesos, les conclusions del qual hauran de ser assumides per totes les persones que formem part d’Embat. Pensem que el debat és enriquidor i que ens farà madurar molt com a Organització.

A banda de la gent que ja pertanyia a les diferents agrupacions territorials (Bages, Barcelonès, Vallés Occidental i Vallés Oriental) aquest cop se’ns afegien companys de Osona i Tarragona, que encara no han constituit nucils independents, però és un aspecte que indica que l’Organització té possibilitats de desenvolupar-se i enriquir-se amb nova militància d’aquests territoris.

Per últim volem saludar l’okupació a Poble Sec de la seu de l’antic Institut Botànic de Barcelona, anomenada #LaBotanika. Aquest nou espai “comunalitzat”, és a dir, tornat a ser posat al servei de la comunitat, és una nova mostra de la construcció del poder popular al nostres barris i pobles, que ha de ser portat a terme per part de la gent que s’organitza i que lliura importants reivindicacions i lluites comunitàries, de Base. Si ens treuen el Banc, prendrem la Botànika i molts altres espais més.