El web en què llegeixes aquest article és la nova etapa de Solidaridad Obrera, capçalera històrica del moviment obrer i llibertari a Catalunya, que va estendre la seva influència a la resta de l’Estat espanyol i més enllà. Durant més de 100 anys ha estat un altaveu de les reivindicacions, lluites i idees que la classe treballadora ha dut a terme. En pocs anys, després de la seva creació, va esdevenir el portaveu de la Confederació Regional del Treball de Catalunya de la CNT, la CNT organitzada avui a Catalunya i Balears de fet.

A la CNT hem apostat per impulsar una nova etapa en la qual La Soli serà un mitjà digital, tot mantenint l’edició en paper per a cobrir qüestions temàtiques i/o laborals i sindicals que per la seva rellevància la necessitin. Potser algunes persones pensaran que ens apuntem molt tard al carro de l’era digital (i, potser hi hagi, també, qui pensi que anem massa ràpid). El cas és que la CNT som una organització anarcosindicalista, un sindicat amb finalitats de transformació social amb l’anarquisme com a motor i idea força, i això pot comportar a vegades que hi hagi qüestions que semblin anar més lentes. Però, també, és cert que quan avancem ho fem amb pas ferm.

No tenim subvencions ni alliberats perquè creiem que només així podem fer un veritable sindicalisme.

El que ara llegiu és fruit del compromís dels companys i de les companyes que han endegat aquesta nova etapa, amb el suport i la confiança que li han conferit els sindicats de la CNT. No tenim subvencions ni alliberats perquè creiem que només així podem fer un veritable sindicalisme que cerqui no només una resolució dels conflictes eficaç i independent d’interessos de tercers, sinó perquè busquem transformar la societat per poc que sigui en cada pas que fem, en cada pamflet que rebreu de part nostra, en cada piquet en un conflicte laboral, en cada publicació que editem.

Aquesta publicació n’és un exemple i és que el nou equip de La Soli ha assumit una tasca molt important per a la nostra organització: reactivar el nostre principal mitjà de comunicació i portaveu de la CNT de Catalunya i Balears, catapultant definitivament la CNT a l’era digital. Per fer-ho, han tingut l’habilitat de cercar un equip de col·laboradors que, siguin de dins o de fora de la nostra organització, volen compartir amb tothom qüestions del món que ens envolta des d’una perspectiva crítica, emancipadora, la qual cosa li confereix un valor més gran.

 

Necessitem aquesta històrica capçalera, necessitem un espai des d’on difondre nosaltres mateixos les nostres propostes i lluites, però, també, un espai des d’on ampliar la nostra percepció del món en què vivim, de les diferents realitats que tenim i de com podem transformar-les en un món socialment més just, cercant sempre aquella màxima: «de cadascú segons les seves possibilitats, a cadascú segons les seves necessitats». Necessitem dotar-nos d’un esperit crític amb el que ens envolta, també, dins la nostra organització, perquè volem canviar el món i no podem conformar-nos amb el que ens donen des de dalt. Com a classe treballadora, necessitem una defensa ideològica que ens ajudi a defensar-nos a les empreses, que ens permeti defensar el territori, que ens permeti construir la veritable igualtat de gènere, que ens ajudi a rebutjar la participació electoral i a construir la nostra alternativa a aquest món que ens condemna a una vida cada dia més miserable.

 

Saludem aquesta nova etapa de Solidaridad Obrera i desitgem encert i sort al company David Becerra, el seu nou director, així com a la resta de l’equip de redacció i col·laboradors, amb seu a la CNT d’Olot, en la seva gestió. Podem dir que estem d’enhorabona.