A l’espera del judici, el gerent de la companyia Vallesana, Manuel Hernández Cudós, que es nega a parlar amb CNT, va reunir a tota la plantilla de Rubí per provar de justificar els acomiadaments, inclús va tantejar oferir una sortida amb la readmissió dels acomiadats insinuant que, a canvi havien de deixar de reclamar millores, cosa totalment il·legal que, segons CNT, reafirma l’actitud de vulneració de llibertat sindical de l’empresa.

Pel sindicat CNT, les causes de l’ acomiadament són clarament motiu de persecució Sindical, -“és una vulneració flagrant d’un dret fonamental com és la llibertat Sindical” i espera que la sentència judicial sigui favorable als treballadors.

Fonts del sindicat, asseguren que d’ençà que es va crear la secció Sindical de CNT fa 5 mesos, l’empresa ha optat per sancions indiscriminades als afiliats a aquest sindicat, (més de 30 quan mai n’havien posat ni una) a treballadors amb més de 7 anys d’antiguitat i aquestes sancions van acabar amb dos acomiadaments la mateixa setmana que els treballadors repartien octavetes denunciant aquesta situació als altres centres que Pino Componentes té a Polinyà i a Les Borges Blanques, a Lleida.

Els treballadors no descarten fer extensiu el conflicte a clients i proveïdors de Pino Componentes S.L, de fet, han engegat una campanya informant de la situació a empreses que tenen relació amb Pino Componentes S.L, i consideren que no es pot consentir que empreses que vulneren els drets fonamentals actuïn amb tanta impunitat.

CNT afirma que els acomiadaments no impediran que la resta de la secció sindical i la plantilla continuïn l’activitat sindical a l’empresa per millorar les condicions laborals.

CNT Sabadell