Enguany, 2017, quan Ràdio Bronka fa 30 anys, ens veiem obligades a comunicar mitjançant aquest escrit la situació totalment insostenible en què ens trobem i que ens obliga a plantejar-nos molt seriosament la continuïtat d’aquesta ràdio lliure amb 30 anys d’història. Són moltes les vicissituds per les quals un col·lectiu autogestionat i llibertari com el nostre ha de passar avui dia: alimentats únicament per l’esperit de lluita i les ganes de seguir amb la nostra tasca de contrainformació, ens veiem obligats a detenir (esperem que temporalment) la nostra programació habitual amb l’objectiu de guarir, recuperar forces i reorganitzar les nostres estratègies.

Per aquest motiu, i tenint en compte que ens trobem en un moment de saturació anímica i mental com a col·lectiu, volem adreçar-nos a tota l’audiència, a totes les ràdios lliures, tant de Barcelona com a nivell estatal, a tots els col·lectius llibertaris que creuen que els mitjans lliures són un arma de comunicació contra el poder, un altaveu que permet interconnectar totes i cadascuna de les nostres lluites. Ens adrecem a totes vosaltres perquè creiem que heu de ser coneixedores de l’actual situació de la ràdio.

Entenem que l’acte bàsic de la comunicació no és que el receptor absorbeixi de forma passiva i en silenci els missatges que li mana l’emissor, sinó que emissor i receptor s’intercanviïn contínuament. Això fa que Ràdio Bronka hagi sigut, d’alguna manera, la veu de totes nosaltres, i volem saber si això ha de seguir sent així.

Mantenir una mínima infraestructura que permeti emetre per FM i mantenir okupat un dial a l’àrea metropolitana de Barcelona, és per si mateix una responsabilitat i un desgast important a nivell econòmic i pel compromís que implica, i aquest ha disminuït últimament.

Per aquests motius volem informar que, a partir del 19 de juny la nostra programació habitual, incloent tots els nostres programes de producció pròpia, cessaran les seves activitats per centrar-se en la recuperació i sanejament del projecte.

Tot el recolzament rebut, ja sigui econòmic, logístic o moral serà ben rebut.

Seguirem informant al llarg dels propers dies sobre l’evolució de la ràdio. Si voleu posar-vos en contacte amb nosaltres podeu fer-ho mitjançant aquest correu electrònic: palanteradiobronka@riseup.net