Olot, 26 de març de 2018

 

Els sindicats de CNT de Catalunya i Balears, volem donar a conèixer el nostre posicionament davant l’actitud autoritària de l’Estat en aquests moments d’extraordinària gravetat.

Els empresonaments, la constant agressió policial a les mobilitzacions ciutadanes, l’atac a la llibertat d’expressió, la supressió i/o reducció dels drets més bàsics i elementals (pensions, habitatge, energia, etc.), l’amenaça constant que pateix el model que instrueix i educa a les nostres criatures i la revifada del feixisme, són una mostra inequívoca de l’escalada incontrolable de valors reaccionaris que s’està desplegant en contra del poble de Catalunya i que també s’està veient a la resta del Estat.

Hem de tenir molt clar que aquest Estat tirà i repressor és l’hereu directe de les estructures judicials i de govern franquista que van dissenyar la mal anomenada transició, règim del 78, i que van defugir de les seves responsabilitats i van amnistiar als seus responsables criminals de postguerra. CNT ja ho va denunciar en aquell moment, pagant un preu molt car en forma de pallisses, repressió, infiltracions, muntatges i assassinats policials, i acabant en una marginació calculada. I som obligats a tornar a denunciar qualsevol forma de terror del poder.

Volem deixat ben clar que els i les anarcosindicalistes farem valer els nostres valors de solidaritat, recolzament mutu i d’acció directa per tal de posar-los al servei de la causa del progrés social i del poble treballador.

Fem una crida a tota la classe treballadora de Catalunya per tal de retrobar-nos i utilitzar totes les eines de mobilització que més èxit han demostrat a través de la nostra història per tal de descobrir de nou la força que tenim si actuem col·lectivament i massiva.

CNT, com a organització històrica de l’anarcosindicalisme a Catalunya, fa un pas endavant per declarar públicament que farà tots els esforços necessaris per a combatre aquests moments d’injustícia i dictadura. I per tal d’aconseguir-ho, per tal d’aprofitar aquests moments on molta gent vol canvis reals, farem públic ben aviat un programa d’acció per donar forma a una societat on l’autogestió i la participació de la classe treballadora en l’organització de l’economia, en siguin els principis rectors.

Secretariat Permanent Comitè Regional de CNT Catalunya i Balears

La desobediència és el veritable fonament de la llibertat. Els obedients són, per força, esclaus.
Henry David Thoreau