El 30 d’abril de 2015, a Santa María de Guia, Gran Canària, el militant anarquista Ruymán Rodríguez, membre de la Federació Anarquista de Gran Canària (FAGC), membre del recentment creat Sindicat d’Inquilins de Gran Canària, va ser detingut per la Guàrdia Civil, sense que li donessin cap motiu, conduït al cuartelillo i sotmès a una sessió de cops i estrangulaments. Des de Solidaridad Obrera tot el nostre suport al company i col·laborador d’aquest mitjà.

Les tortures tenien com a objectiu intimidar-lo perquè abandonés la Comunitat “La Esperanza”, el projecte d’okupació més gran de l’Estat (76 famílies, 207 persones, més de 100 nens) de la qual era veí i un dels seus principals impulsors.

Aquest acte de repressió està emmarcat dins la persecució soferta per la FAGC a causa de la seva activitat expropiadora i socialitzadora, alliberant més de 300 immobles i reallotjant a més de mil persones.

Posteriorment a la detenció i tortura, la guàrdia civil el va acusar d'”atemptat a l’autoritat”.

En el judici ràpid el jutge va rebaixar l’acusació per la de desobediència. La guàrdia civil va recórrer. El provincial va acceptar el recurs, però va imputar a un guàrdia civil per agressió, la qual cosa dóna una idea de la gravetat dels fets.

Actualment Ruymán està acusat d’atemptat a l’autoritat pel mateix guàrdia civil que el va torturar.

Li demanen 5 anys de presó i es troba davant un car procediment penal.

2700 euros és el pressupost de tot el procés, considerat “d’alta complexitat”, que té per davant.

Ruymán es troba en situació d’atur i de fallida econòmica, a causa de les multes, embargaments de comptes i processos que ha patit en les seves tasques de reallotjament de famílies sense sostre. En similar situació es troben la resta de companys/es, la FAGC i el Sindicat d’Inquilins.

Per qüestions com aquestes, el Sindicat d’Inquilins ha de fer front a nombroses despeses. Fent-nos ressò de les seves necessitats, demanem solidaritat econòmica, i duem a terme aquesta col·lecta gestionada per aquesta web, que podeu enviar al compte bancari de Caixa d’Enginyers (es pot fer ingrés en finestreta sense despeses en oficines del BBVA) a nom de CHZ:

ÉS04 3025 0002 4014 3336 6743

O al compte de PayPal: contact(ARROVA)alasbarricadas.org

Són els mateixos comptes que utilitzem per recaptar diners per al pagament del nostre servidor. Des d’avui tot ingrés que es realitzi anirà destinat a despeses jurídiques. No pretenem monopolitzar o centralitzar la recaptació de diners, simplement ser una via senzilla tant per a vosaltres com per la FAGC que està en mil històries.

Si voleu fer arribar els diners pel vostre compte, o emprendre qualsevol iniciativa, podeu escriure’ns a través del Formulari de contacte.

Federació Anarquista de Gran Canària