Després de les reunions celebrades amb la resta de sindicats, la regional catalana de la CNT ha decidit sumar-se la convocatòria de vaga per a aquest proper 3 d’octubre.

A CNT compartim plenament els motius que porten a plantejar aquesta aturada: la contínua pèrdua de drets per a la classe obrera, unida a la situació d’inquietud que estan vivint les treballadores i treballadors catalans en l’acompliment de la seva activitats laborals per l’actuació dels diferents cossos i òrgans repressius de l’Estat.

CNT condemna aquesta intromissió de l’Estat i defensa el dret que la població de Catalunya pugui expressar-se amb total llibertat sobre qualsevol assumpte que la concerneixi, inclòs, per descomptat, l’autodeterminació.

Des de CNT cridem a la solidaritat amb la classe obrera catalana que avui viu una doble opressió, l’econòmica i la militar. Aquesta situació de militarització i repressió transcendeix totalment la situació política catalana i instaura un gravíssim precedent en les respostes del Govern central davant les lluites socials: al·legar la salvaguarda de l’Estat de Dret per trepitjar els nostres drets i llibertats essencials.

Entenem que les desconegudes mesures de repressió que està desplegant el Govern central no són una resposta real, tot i que barroera i pròpia dels hereus de la dictadura franquista, al “desafiament sobiranista català”. La creació d’un escenari bèl·lic amb ingents dosis de propaganda d’exaltació patriòtica i por a l’altre, només pot donar lloc a bàndols irreconciliables: “O amb ells o a per ells”, en un costat. “O amb nosaltres o a per nosaltres” en l’altre. Ho saben i és el que busquen. Aquesta recapitalització social a banda i banda de la línia del front ha estat l’as guardat en la màniga dels dos grans partits baluards d’un sistema injust i corrupte. Partits que fa poc veien perillar la seva hegemonia assetjats per la corrupció interna i les polítiques desenvolupades.

CNT es posa dempeus. No enfront de l’atac espanyol o contra el poble català, sinó al costat dels nostres germans i germanes catalans per defensar els drets i llibertats que són de tots i totes. CNT s’aixeca per fer front a la violència del veritable enemic, un règim que ens està matant visquem on visquem.

Companyes i companys, la CNT de Catalunya i Balears ens crida a estendre la mobilització a tot l’Estat. És el nostre deure fer-ho possible.

#SinMiedo #HuelgaGeneral #ALasCalles #SensePor #VagaGeneral #AlsCarrers

Secretariat Permanent de la CNT
Bilbao