Avui a les 11h la Confederació Nacional del Treball (CNT) de Catalunya i Balears, acompanyada per tots els sindicats catalans, ha ofert una roda de premsa unitària per denunciar la sentència del cas de les 6 de La Suiza. La compareixença ha estat una demostració de solidaritat i unitat en la lluita per la llibertat sindical i contra la repressió laboral.

Aquest matí la CNT de Catalunya i Balears, juntament amb tots els sindicats catalans (CGT, Solidaridad Obrera, CCOO, UGT, COS, IAC, COBAS, USOC, CSC-Intersindical) han celebrat una roda de premsa conjunta per manifestar el seu rebuig a la condemna de tres anys i mig de presó imposada a les sis treballadores de la pastisseria La Suiza de Xixón. Aquesta sentència, ratificada pel Tribunal Suprem, és vista pels sindicats com un exemple més de la repressió que l’Estat exerceix sobre l’acció sindical.

La sentència del Jutjat Penal núm. 1 de Xixón ha posat en evidència la contradicció entre la defensa dels drets laborals i els interessos de les classes dominants. La CNT ha recordat que aquesta condemna s’emmarca en un context de repressió diària a les empreses, on les sancions, els acomiadaments, l’abús d’autoritat i l’assetjament laboral són respostes freqüents a la reivindicació de drets laborals per part dels treballadors i treballadores.

Els sindicats presents a la roda de premsa han expressat la seva solidaritat amb les companyes condemnades i han reiterat la importància de la llibertat sindical com a eina imprescindible per a la defensa dels drets laborals. També han fet una crida a la classe treballadora i a les seves organitzacions a unir-se en defensa de l’absolució de les companyes de Xixón i a participar activament en les mobilitzacions convocades.

En particular, s’ha destacat la convocatòria de mobilització d’aquest dijous a les 19.30h a la plaça Urquinaona, on es preveu una gran participació en suport a les sis treballadores condemnades.

La CNT ha assegurat que continuarà donant suport a les companyes a totes les instàncies necessàries per reivindicar la seva llibertat i ha subratllat el deure moral de lluitar perquè aquest cas de repressió no suposi un retrocés en les aspiracions de la classe treballadora per a l’emancipació i la llibertat.

Els sindicats participants han reafirmat el seu compromís amb la solidaritat obrera i han deixat clar que la unitat és l’únic camí per fer front a la repressió i defensar els drets laborals.

Davant la seva repressió, solidaritat obrera! Absolució companyes de Xixón!

CCOO, Comissions Obreres
CGT, Confederació General del Treball
CNT, Confederació Nacional del Treball
COBAS, Sindicat de Comissions de Base
COS, Coordinadora Obrera Sindical
Intersindical CSC, Confederació Sindical Catalana
SO, Solidaritat Obrera
UGT, Unió General de Treballadores
USOC, Unió Sindical Obrera de Catalunya
IAC, Intersindical Alternativa de Catalunya