este artículo tiene una versión en castellano

Bennu Hannibal Ra-Sun (Melvin Ray) és pres de la presó d’Alabama, i fundador i representant del Free Alabama Movement.
Col·le Dorsey – va passar tres anys empresonat a Michigan. Es va unir als IWW i es va convertir en sindicalista un mes després de la seva posada en llibertat, el 2004. A l’actualitat forma part de l’IWOC de Oakland i els IWW de Bay Area.

Beltran Roca

Què pots dir-nos sobre els antecedents d’aquesta vaga?

Col·le Dorsey

Des de la meva experiència a la presó usualment hi ha acció col·lectiva per part dels presos per una diversitat de motius: la qualitat del menjar, l’accés a l’esbarjo, l’accés a comissària… No és res nou que els presos s’organitzin i tractin de canviar les coses des de dins. La novetat és que ara estem construint una gran i sòlida xarxa de gent fora per recolzar, publicitar i amplificar aquestes accions col·lectives que els presos estan realitzant.

Hi ha hagut un ressorgir de l’activitat dels presos en els últims anys. Des de la presó de Geòrgia el 2010 fins a les vagues de fam de presos a Califòrnia, els presos estan protagonitzant més i més accions per fer front a les seves condicions.

El Free Alabama Movement (Moviment Alabama Lliure, FAM en anglès) va realitzar una aturada laboral el 2014. Aquest va ser també l’any en què es va produir una insurrecció a la presó Holman a Alabama. En aquesta lluita els membres dels Industrial Workers of the World (Treballadors Industrials del Món, IWW en anglès) van començar a treballar amb Melvin Ray i FAM per donar-los suport. En aquesta època els IWW també van entrar en contacte amb presos de Texas que afirmaven que volien organitzar-se. Tot això va culminar amb la creació del Incarcerated Workers Organizing Committee (Comitè d’Organització de Treballadors Presos, IWOC en anglès) per part del sindicat IWW.

El 9 de setembre és una data significativa perquè aquest any es compleix aquest dia el 45è aniversari del motí d’Attica. Els presos han convocat accions aquest 9 de setembre per acabar amb l’esclavitud a la presó, “negant-se a ser esclaus mai més”.

Melvin Ray

Per a nosaltres en el Free Alabama Movement aquestes protestes són el següent pas de tres anys d’existència i de participació en protestes i conscienciació sobre l’empresonament massiu i l’esclavitud reclusa. La nostra primera protesta, al gener de 2014, a la presó de Holman, va ser el punt d’arrencada del moviment. El 2015 després d’una nova ronda de protestes reeixides, comencem a desenvolupar el concepte i a fer una crida a una protesta nacional en un document que anomenem el “Pla d’Acció de Sis Passos 2015”. Després d’això, comencem aquest procés d’organització. Avui aquest dia ha arribat.

Beltran Roca

Pots explicar com el poder empresarial està connectat amb la gestió de les presons i el sistema penal d’EUA?

Col·le Dorsey

Les empreses han après que poden treure enormes beneficis a partir de l’esclavitud a la presó. Abans externalitzaven el treball a la Xina, Índia o Mèxic i es beneficiaven de pagar baixos salaris en aquests països, ara aquestes mateixes companyies estan externalitzant aquests treballs dins del país a través de les presons. Atès que els presos són considerats “sota custòdia” de l’Estat, les empreses no han de pagar assegurances socials, ni impostos, ni preocupar-se d’un treballador si té un accident laboral. Tots els assumptes laborals són gestionats per l’administració de la presó. Negar-se a treballar pot donar com a resultat una condemna més llarga, confinament en solitari o altres restriccions. Les empreses tenen una mà d’obra capacitada a la qual només han de pagar centaus per hora i dins del seu país.

El complex industrial penitenciari és una empresa que mou milers de milions de dòlars. És un negoci lucratiu que ha anat creixent amb les presons privades. Encara que el Ministeri de Justícia ha anunciat recentment que està tancant presons privades, això només afectarà a aproximadament 10 presons federals. Això no significa que no hi hagi presons privades a nivell de cada estat, a més, tots aquests presos simplement seran traslladats a altres centres.

Amb la desindustrialització d’aquest país, la resposta dels estats per controlar a la gent ha estat l’empresonament massiu. Afecta, de manera desproporcionada, a la gent de color. Tenint una enorme massa de treballadors als quals amb prou feines se’ls paga, existeix l’amenaça al gruix dels treballadors americans que si no són dòcils podrien perdre l’ocupació per externalitzar-la a la població reclusa.

Encara que estadísticament els índexs de criminalitat han descendit amb els anys, el nombre de persones preses s’ha disparat. El 80% dels homes negres tindran alguna causa en el sistema de “justícia” nord-americana en algun moment. La policia matant indiscriminadament a persones negres, el canal de l’escola a la presó, i l’esclavitud a la presó, segueixen perpetuant la supremacia blanca als EUA.

Melvin Ray

El poder empresarial dirigeix el complex industrial penitenciari. Hi ha més homes de negocis involucrats en política que mai. Les presons representen estalvi en costos operatius per a les empreses perquè despeses normals com impostos, seguretat social, hores extra… no existeixen quan el treball és realitzat per reclusos.

Les empreses financen Pacs (comissions creades per recaptar fons per recolzar candidats a eleccions polítiques), que després pressionen als polítics en benefici seu per aprovar lleis que els permetin accedir a la mà d’obra de les presons. De vegades fins i tot hi ha empreses que compren o construeixen directament les presons. Però perquè aquesta inversió funcioni, l’empresa ha de tenir garantit que el treball estigui disponible a llarg termini. Per això, els polítics solen aprovar lleis com el “mínim obligatori”, la “llei de tres vagues”, i tot tipus de sentències per tinença de drogues menors… El resultat és que existeix un empresonament massiu als EUA, en condicions deplorables, abusos… i els beneficis es mantenen molt elevats.

Beltran Roca

Per què parleu d’esclavitud contemporània?

Col·le Dorsey

L’esclavitud mai ha acabat en aquest país. Aquest és un dels missatges clau que volem que rebi el ciutadà mitjà a través del nostre moviment. Està escrit en la nostra constitució. La tretzena esmena “va abolir” l’esclavitud “excepte com a càstig per un crim”.

Melvin Ray

Des del meu punt de vista el terme “esclavitud contemporània” és erroni, perquè l’esclavitud mai va acabar. No hi ha cap lloc de la Constitució dels EUA que digui que hagi acabat. De fet, moltes presons, com la d’Angola a Louisiana, van ser construïdes sobre antigues plantacions. La plantació es va convertir en una presó. L’esclau es va fer convicte. L’amo es va convertir en carceller. I els diners simplement van seguir circulant a costa de les persones negres. En el nostre article “Let The Crops Rot In The Field”, cito recerques que demostren que a mitjans de la dècada de 1870 Alabama rebia al voltant del 70% del seu pressupost estatal de mà d’obra esclava convicta. La major part dels governs segueixen equilibrant els seus pressupostos amb mà d’obra presa, multes judicials i explotació amb telèfons, cantines, incentius… Fins i tot carreguen un co-pagament mèdic. Però cal tenir en ment que totes aquestes despeses són sufragades per gent que treballa gratis. Així és com sempre ha funcionat l’esclavitud.

Beltran Roca

Quins són els objectius de la vaga? Quin efecte penseu que tindrà?

Melvin Ray

L’objectiu principal és conscienciar sobre la decepció i el que està passant, i demostrar que hi ha una solució real i viable al problema de l’empresonament massiu. I demostrar que la capacitat per solucionar aquest problema està a les nostres mans, literalment, a través del treball que fem els presos. No en els advocats, ni en els polítics, ni en el President; no en cap organització, només nosaltres que estem dins. Tot el que hem de fer és deixar que els flocs es podreixin en el sòl. Deixar que les fàbriques es quedin inactives. Deixar que els productes de la cafeteria es podreixin.

Col·le Dorsey

Cito la crida dels presos: Quan eliminem la motivació econòmica i millorem les condicions dels treballadors del sistema penitenciari, tota l’estructura judicial i policial, de control i de captura d’esclaus, haurà de canviar i tractar-nos com a éssers humans, enlloc de com a esclaus.

Inicialment, penso que la resposta de l’Estat serà molt dura amb els presos en vaga. No tinc el menor dubte que seran posats en aïllament o seran separats, i les seves pertinences seran confiscades, i els seus petits drets seran restringits indefinidament. Per això pensem que és tan important crear una xarxa sòlida de suport des de fora, de tal manera que puguem mobilitzar-nos i ajudar-los davant la repressió. Però més a llarg termini espero que això obri una discussió nacional sobre el fet que l’esclavitud ha d’acabar. Les empreses i l’estat estan fent molts diners ficant a la gent a la presó, i l’empresonament massiu s’ha utilitzat com a mitjà de control social i per perpetuar la supremacia blanca. M’agradaria veure que el nostre esforç dins i fora de presó desemboca en un moviment massiu per acabar amb l’esclavitud penitenciària i la supremacia blanca. I una vaga general que acabi amb el sistema capitalista que ho sosté.

Beltran Roca

Quines organitzacions estan recolzant la vaga?

Col·le Dorsey

Els presos són els que convoquen la vaga. L’IWOC hi ha donat suport totalment, ha informat als seus membres empresonats i ha tractat de publicitar i promoure la vaga tot el possible. El Col·legi Nacional d’Advocats ha decidit donar suport a cada pres que pateixi represàlies per participar a la vaga.

L’IWOC ha creat una línia telefònica a la qual els presos poden trucar les 24 hores per informar. tel:816-866-3808

En aquest enllaç hi ha un llistat de grups que han recolzat la vaga https://supportprisonerresistance.noblogs.org/endorsements/

Beltran Roca

Quina relació hi ha entre IWW i IWOC? Quants membres té IWOC?

Col·le Dorsey

IWOC va ser creat per membres de IWW. IWOC és un enllaç perquè els presos s’autoorganitzin, es sindicalitzin i construeixin ponts sòlids entre si i amb treballadors de fora. Hi ha un comitè nacional de IWOC i una dotzena de grups locals. Hi ha uns 800 presos afiliats a IWW que són també part de IWOC per tot l’estat.

Melvin Ray

IWOC va néixer per treballar amb FAM perquè teníem moltes diferències amb les organitzacions purament sindicals que se centren exclusivament en salaris i condicions de treball. Nosaltres en el FAM no podem ni demanar als presos que són tractats com a esclaus que s’organitzin com a assalariats. Un esclau en una plantació no pot pagar quota sindical. Per a nosaltres, especialment per a les masses negres, això és part dels nostres 460 anys de lluita per la llibertat respecte a l’esclavitud a Amèrica.

Beltran Roca

Quina actitud tenen els presos cap a la vaga? Hi ha molta tensió dins de les presons? Com han respost les autoritats fins ara?

Melvin Ray

Ningú ha experimentat o vist cap cosa així, així que hi ha un ampli ventall d’emocions. Hi ha tensió, però de fet, sempre hi ha tensió a la presó. Les autoritats estan responent com els seus amos empresarials els diuen que responguin davant una amenaça a un negoci multimilionari: repressió sense preocupar-se per les conseqüències. Recorda, els jutges i els fiscals viuen de nosaltres també. Tots estan en el mateix vaixell.

Col·le Dorsey

Per exemple, Sidique Hasan, pres a Lucasville i vocal del Free Ohio Movement, ha estat visitat per el FBI i ha estat posat en règim d’aïllament per ser portaveu del moviment.

Beltran Roca

Quines accions hi ha convocades pel 9 de setembre?

Col·le Dorsey

Hi ha accions planificades a les presons i empreses que es beneficien del treball esclau en unes 50 ciutats. Moltes ciutats han previst fer visionat de pel·lícules i debats públics per aquesta data i posteriors. Moltes altres accions seran manifestacions sorolloses enfront de les presons per tot el país, per tractar que els presos sàpiguen que no estan sols en la seva lluita. Al següent enllaç hi ha més informació sobre les accions: https://itsgoingdown.org/spreading-strike-solidarity-actions-across-north-america-september-9th/

Beltran Roca

Com podem recolzar aquesta lluita des de l’estranger?

Melvin Ray

Seguir publicant i informant. Demanar a la gent que recolzi les protestes a la presons. Investigar i identificar les empreses que usen mà d’obra reclusa, com McDonalds, i protestar en els seus establiments i boicotejar-les. I, més important, ajudar-nos als de dins. Ajudar-nos a augmentar el moviment. Podeu fer donatius al Free Alabama Movement per PayPal enfamfamalabama@gmail.com.

FAM està a les xarxes socials d’internet, i les usem per impulsar el moviment. Això costa diners. No podem enfrontar-nos a una empresa milionària des de dins sense recursos.

Col·le Dorsey

Els manifestos de solidaritat ajuden. S’han rebut de presons de Grècia, Bulgària i Mèxic. Demanem a la gent que no compri productes d’empreses que es lucren amb l’esclavitud carcerària. Ens agradaria veure als presos organitzats a escala global, com a part d'”un gran sindicat” que usés la vaga general com a arma per lluitar contra l’austeritat i la supremacia blanca. IWOC té representació a Anglaterra i esperem que més sindicats, grups pro presos i d’altra gent s’impliqui en el suport als presos i les seves accions col·lectives per tot el món.

Si ens toquen a un, ens toquen a tots!

Entender la huelga de presos del 9 de septiembre. Entrevista a Melvin Ray y Cole Dorsey

Bennu Hannibal Ra-Sun (Melvin Ray) es preso de la cárcel de Alabama, y fundador y representante del Free Alabama Movement.
Cole Dorsey – pasó tres años encarcelado en Michigan. Se unió a los IWW y se convirtió en sindicalista un mes después de su puesta en libertad, en 2004. En la actualidad forma parte del IWOC de Oakland y los IWW de Bay Area.

Beltrán Roca: ¿Qué puedes decirnos acerca de los antecedentes de esta huelga?
Cole Dorsey: Desde mi experiencia en prisión usualmente hay acción colectiva por parte de los presos por una diversidad de motivos: la calidad de la comida, el acceso al recreo, el acceso a comisaria… No es nada nuevo que los presos se organicen y traten de cambiar las cosas desde dentro. Lo novedoso es que ahora estamos construyendo una gran y sólida red de gente fuera para apoyar, publicitar y amplificar esas acciones colectivas que los presos están realizando.
Ha habido un resurgir de la actividad de los presos en los últimos años. Desde la cárcel de Georgia en 2010 hasta las huelgas de hambre de presos en California, los presos están protagonizando más y más acciones para hacer frente a sus condiciones.
El Free Alabama Movement (Movimiento Alabama Libre, FAM en inglés) realizó un paro laboral en 2014. Ese fue también el año en que se produjo una insurrección en la cárcel Holman en Alabama. En esa lucha los miembros de los Industrial Workers of the World (Trabajadores Industriales del Mundo, IWW en inglés) comenzaron a trabajar con Melvin Ray y FAM en apoyo. En esa época los IWW también entraron en contacto con presos de Texas que afirmaban que querían organizarse. Todo esto culminó con la creación del Incarcerated Workers Organizing Committee (Comité de Organización de Trabajadores Presos, IWOC en inglés) por parte del sindicato IWW.
El 9 de septiembre es una fecha significativa porque este año se cumple ese día el 45 aniversario del motín de Attica. Los presos han convocado acciones este 9 de septiembre para terminar con la esclavitud en prisión, “negándose a ser esclavos nunca más”.
Melvin Ray: Para nosotros en el Free Alabama Movement estas protestas son el siguiente paso de tres años de existencia y de participación en protestas y concienciación sobre el encarcelamiento masivo y la esclavitud reclusa. Buestra primera protesta, en enero de 2014, en la prisión de Holman, fue el punto de arranque del movimiento. En 2015 después de una nueva ronde de protestas exitosas, empezamos a desarrollar el concepto y a llamar a una protesta nacional en un documento que llamamos el “Plan de Acción de Seis Pasos 2015”. Después de eso, empezamos este proceso de organización. Hoy ese día h allegado.

BR: ¿Puedes explicar cómo el poder empresarial está conectado con la gestión de las cárceles y el sistema penal de EEUU?
CD: Las empresas han aprendido que pueden sacar enormes beneficios a partir de la esclavitud en prisión. Antes externalizaban trabajo a China, India o México y se beneficiaban de pagar bajos salarios en esos países, ahora esas mismas compañías están externalizando esos trabajos dentro del país a través de las prisiones. Dado que los presos son considerados “bajo custodia” del Estado, las empresas no tienen que pagar seguros sociales, ni impuestos, ni preocuparse de un trabajador si tiene un accidente laboral. Todos los asuntos laborales son gestionados por la administración de la cárcel. Negarse a trabajar puede resultar en una condena más larga, confinamiento en solitario u otras restricciones. Las empresas tienen una mano de obra capacitada a la que sólo tienen que pagar centavos por hora y dentro de su país.
El complejo industrial penitenciario es una empresa que mueve miles de millones de dólares. Es un negocio lucrativo que ha ido creciendo con las cárceles privadas. Aunque el Ministerio de Justicia ha anunciado recientemente que está cerrando cárceles privadas, eso sólo va a afectar a aproximadamente 10 prisiones federales. Eso no significa que no vaya a haber cárceles privadas a nivel de cada estado, además, todos esos presos simplemente van a ser trasladados a otros centros.
Con la desindustrialización de este país, la respuesta de los estados para controlar a la gente ha sido el encarcelamiento masivo. Afecta, de manera desproporcionada, a la gente de color. Teniendo una enorme masa de trabajadores a los que apenas se les paga, existe la amenaza al grueso de los trabajadores americanos de que si no son dóciles podrían perder el empleo para externalizarlo a la población reclusa.
Aunque estadísticamente los índices de criminalidad han descendido con los años, el número de personas presas se ha disparado. El 80% de los varones negros tendrán alguna causa en el sistema de “justicia” estadounidense en algún momento. La policía matando indiscriminadamente a personas negras, el canal de la escuela a la cárcel, y la esclavitud en prisión, siguen perpetuando la supremacía blanca en EEUU.
MR: El poder empresarial dirige el complejo industrial penitenciario. Hay más hombres de negocios involucrados en política que nunca. Las cárceles representan ahorro en costes operativos para las empresas porque gastos normales como impuestos, seguridad social, horas extra… no existen cuando el trabajo es realizado por reclusos.
Las empresas financian PACs (comisiones creadas para recaudar fondos para apoyar candidatos a elecciones políticas), que luego presionan a los políticos en su beneficio para aprobar leyes que les permitan acceder a la mano de obra de las cárceles. A veces incluso hay empresas que compran do construyen directamente las cárceles. Pero para que esa inversión funcione, la empresa tiene que tener garantizado que el trabajo esté disponible a largo plazo. Para ello, los políticos suelen aprobar leyes como el “mínimo obligatorio”, la “ley de tres huelgas”, y todo tipo de sentencias por tenencia de drogas menores… El resultado es que existe un encarcelamiento masivo en EEUU, en condiciones deplorables, abusos… y los beneficios se mantienen muy elevados.

BR: ¿Por qué habláis de esclavitud contemporánea?
CD: La esclavitud nunca ha terminado en este país. Este es uno de los mensajes clave que queremos que reciba el ciudadano medio a través de nuestro movimiento. Está escrito en nuestra constitución. La décimo tercera enmienda “abolió” la esclavitud “excepto como castigo por un crimen”.
MR: Desde mi punto de vista el término “esclavitud contemporánea” es erróneo, porque la esclavitud nunca terminó. No hay ningún sitio de la Constitución de EEUU que diga que haya acabado. De hecho, muchas prisiones, como Angola en Luisiana, fueron construidas sobre antiguas plantaciones. La plantación se convirtió en una prisión. El esclavo se hizo convicto. El amo se convirtió en carcelero. Y el dinero simplemente siguió circulando a expensas de las personas negras. En nuestro artículo “Let The Crops Rot In The Field” (Dejar los copos en el suelo), cito investigaciones que demuestran que a mediados de la dñecada de 1870 Alabama recibía alrededor del 70% de su presupuesto estatal de mano de obra esclava convista. La mayor parte de los gobiernos siguen equilibrando sus presupuestos con mano de obra presa, multas judiciales y explotación con teléfonos, cantinas, incentivos… Incluso cargan un co-pago médico. Pero hay que tener en mente que todos esos gastos son sufragados por gente que trabaja gratis. Así es como siempre ha funcionado la esclavitud.

BR: ¿Cuáles son los objetivos de la huelga? ¿Qué efecto piensas que tendrá?
MR: El objetivo principal es concienciar sobre la decepción y lo que está ocurriendo, y demostrar que hay una solución real y viable al problema del encarcelamiento masivo. Y demostrar que la capacidad para solucionar este problema está en nuestras manos, literalmente, a través del trabajo que hacemos los presos. No en los abogados, ni en los políticos, ni en el Presidente; no en ninguna organización, sólo nosotros que estamos dentro. Todo lo que tenemos que hacer es dejar que los copos se pudran en el suelo. Dejar las fábricas se queden inactivad. Dejar que los bienes de la cafetería se pudran.
CD: Cito el llamamiento de los presos: Cuando quitamos la motivación económica y mejoramos las condiciones de los trabajadores del sistema penitenciario, toda la estructura judicial y policial, de control y de captura de esclavos, deberá cambiar y tratarnos como humanos, en lugar de como esclavos.
Inicialmente, pienso que la respuesta del Estado será muy dura con los presos en huelga. No tengo la menor duda de que serán puestos en aislamiento o serán separados, y sus pertenencias serán confiscadas, y sus pequeños derechos serán restringidos indefinidamente. Por eso pensamos que es tan importante crear una red sólida de apoyo desde fuera, de tal modo que podamos movilizarnos y ayudarles ante la represión. Pero a más largo plazo espero que esto abra una discusión nacional sobre el hecho de que la esclavitud tiene que terminar. Las empresas y el estado están haciendo mucho dinero metiendo a la gente en la cárcel, y el encarcelamiento masivo se ha utilizado como medio de control social y para perpetuar la supremacía blanca. Me gustaría ver que nuestro esfuerzo dentro y fuera de prisión desemboca en un movimiento masivo para acabar con la esclavitud penitenciaria y la supremacía blanca. Y una huelga general que acabe con el sistema capitalista que lo sostienen.

BR: ¿Qué organizaciones están apoyando la huelga?
CD: Los presos son los que convocan la huelga. el IWOC lo ha aapoyado totalmente, ha informado a sus miembros encarcelados y ha tratado de publicitar y promover la huelga todo lo posible. El Colegio Nacional de Abogados a decidido dar apoyo a cada preso que sea represaliado por participar en la huelga.
IWOC ha creado una línea telefónica a la que los presos pueden llamar las 24 horas para informar. tel:816-866-3808
En este enlace hay un listado de grupos que han apoyado la huelga https://supportprisonerresistance.noblogs.org/endorsements/

BR: ¿Qué relación hay entre IWW y IWOC? ¿Cuántos miembros tiene IWOC?
CD: IWOC fue creado por miembros de IWW. IWOC es un enlace para que los presos se auto-organicen, sindicalicen y construyan puentes sólidos entre sí y con trabajadores fuera. Hay un comité nacional de IWOC y una docena de grupos locales. Hay unos 800 presos afiliados a IWW que son también parte de IWOC por todo el estado.
MR: IWOC nació para trabajar con FAM porque teníamos muchas diferencias con las organizaciones puramente sindicales que se centran exclusivamente en salarios y condiciones de trabajo. Nosotros en el FAM no podemos ni pedir a los presos que son tratados como esclavos que se organicen como asalariados. Un esclavo en una plantación no puede pagar cuota sindical. Para nosotros, especialmente para las masas negras, esto es parte de nuestros 460 años de lucha por la libertad respecto a la esclavitud en América.

BR: ¿Qué actitud tienen los presos hacia la huelga? ¿Hay mucha tensión dentro de las cárceles? ¿Cómo han respondido las autoridades hasta ahora?
MR: Nadie ha experimentado o visto algo así, así que hay un amplio abanico de emociones. Hay tensión, pero de nuevo, siempre hay tensión en la cárcel. Las autoridades están respondiendo como sus amos empresariales les dicen que respondan ante una amenaza a un negocio multimillonario: represión sin preocuparse por las consecuencias. Recuerda, los jueces y los fiscales viven de nosotros también. Todos están en el mismo barco.
No one has ever experienced or saw anything like this so there are a broad range of emotions. There is tension, but again, there is always tension in prison. The authorities are responding they way their corporate masters are telling them to respond to a threat to their multi-billion dollar enterprise: repress it and don’t worry about any consequences. Remember, the judges and the prosecutors live off of us too. Its all hands on deck.
CD: Por ejemplo, Sidique Hasan, preso en Lucasville y vocal del Free Ohio Movement, ha sido visitado por el FBI y ha sido puesto en régimen de aislamiento por ser portavoz del movimiento.

BR: ¿Qué acciones hay convocadas para el 9 de septiembre?
CD: Hay acciones planificadas en las prisiones y empresas que se benefician del trabajo esclavo en alrededor de 50 ciudades. Muchas ciudades están previsto hacer visionado de películas y debates públicos para esa fecha y posteriores. Muchas otras acciones serán manifestaciones ruidosas frente a las cárceles por todo el país, para tratar de que los presos sepan que no están solos en su lucha. En el siguiente enlace hay más información sobre las acciones: https://itsgoingdown.org/spreading-strike-solidarity-actions-across-north-america-september-9th/

BR: ¿Cómo podemos apoyar esta lucha desde el extranjero?
MR:   Seguir publicando e informando. Pedir a la gente que apoye las protestas en la prisiones. Investigar e identificar las empresas que usan mano de obra reclusa, como McDonalds, y protestar en sus establecimientos y boicotearlas. Y, más importante, ayudarnos a los de dentro. Ayudarnos a aumentar el movimiento. Donar al Free Alabama Movement por PayPal enfamfamalabama@gmail.com.
FAM está en las redes sociales de internet, y las usamos para impulsar el movimiento. Eso cuesta dinero. No podemos enfrentarnos a una empresa millonaria desde dentro sin recursos.
CD: Los manifiestos de solidaridad ayudan. Se han recibido de cárceles de Grecia, Bulgaria y México. Pedimos a la gente que no compre productos de empresas que se lucran con la esclavitud carcelaria. Nos gustaría ver a los presos organizados a escala global, como parte de “un gran sindicato” que usara la huelga general como arma para luchar contra la austeridad y la supremacía blanca. IWOC tiene representación en Inglaterra y esperamos que más sindicatos, grupos pro presos y otra gente se implique en el apoyo a los presos y sus acciones colectivas por todo el mundo. ¡Si dañan a uno, nos dañan a todos!