La secció sindical de CNT al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha aconseguit, després de 6 anys en conflicte, que es declari la prohibició de contractar amb el sector públic a l’empresa Informática El Corte Inglés (IECISA) durant 3 anys. Aquesta prohibició, decretada per Inspecció de Treball, també afecta a les subcontractistes Serikat i Cast-Info i abasta la contractació amb administracions locals, autonòmiques, estatals i de qualsevol estat membre de la Unió Europea.

Recordem que les 3 empreses i la Generalitat de Catalunya van ser condemnades el 2013, amb sentència ferma el 2015, per cessió il·legal de treballadors i acomiadament nul per vulneració de drets fonamentals (llibertat sindical, vaga i tutela judicial efectiva). Aquests fets són considerats com a infraccions molt greus i són motiu d’inhabilitació segons la Llei de Contractes del Sector Públic.

Es tracta de 3 empreses amb unes pràctiques anti-obreres i caciquils àmpliament conegudes al sector informàtic i que aliant-se amb la màfia política porten anys saquejant les arques públiques. Una vegada més es demostra que Estat i Patronal van agafades de la mà amb l’objectiu d’enriquir-se a costa dels i les treballadores.

Durant el conflicte van intentar comprar als companys amb quantitats insultants de diners, els van traslladar i finalment els van acomiadar sense ni tan sols pagar-los el mes en curs. Després de la reincorporació el 2013, el Departament va decidir prohibir-los l’accés al seu centre de treball, pagant-los la nòmina sense anar a treballar durant 2 anys, ja que no els interessen els treballadors que defensen la seva dignitat. Malgrat tot, aquí estan, plantant cara a les màfies de la subcontractació i als seus lacais de l’administració.

Tot el que els companys van passar i tot el temps invertit han valgut la pena ja que la garrotada als comptes que els suposa no treballar durant 3 anys per al sector públic els farà recordar durant molt de temps aquest conflicte laboral amb la CNT i és que dels 700 milions d’euros anuals que factura Informática El Corte Inglés la majoria són per adjudicacions públiques. Centenars de milions d’euros de pèrdues a causa de la seva prepotència en creure que 3 mileuristes mai podrien plantar-los cara. També volem posar l’accent en els contractes milionaris que el CTTI (empresa pública de la Generalitat) ha adjudicat a Cast-Info o com Serikat té en el Consell General del Poder Judicial a un dels seus principals clients o el seu recent contracte de més d’1 milió de euros amb al Parlament de Catalunya.

Ara se’ls ha acabat el negoci, almenys durant 3 anys aquests paràsits no s’enriquiran amb diners públics i els hem pogut demostrar el profund menyspreu que sentim cap a tots ells. Els hem deixat molt tocats i encara somiem amb enfonsar-los totalment.

CNT Barcelona