Torna a ser desembre i tornem a recórrer els carrers del centre de Barcelona en suport a totes les persones que omplen les presons: lluitadores, dissidents, migrants, pobres… I totes aquelles que no encaixen amb la ideologia de l’Estat i d‘aquest sistema capitalista.

Torna a ser desembre, ha passat un any des de que vam recórrer aquests carrers i res ha canviat. Les preses per lluitar segueixen patint trasllats constants de presó i règims d’aïllament, a més a més de la tortura que suposa la submissió al propi sistema penitenciari. Mentrestant, tribunals d’excepció com l’Audiència Nacional segueixen perseguint-nos per solidaritzar-nos amb elles.

Des de ja fa 15 anys que Rescat (Grup de Suport als Presos i Preses Polítiques Catalanes) convoca aquesta marxa de torxes solidària reclamant la fi de la dispersió i la presó que fa temps que pateixen les companyes Lola i Marina, empresonades a la presó de Rennes a la Bretanya francesa. Enguany, la convocatòria s’obre per incloure molts altres col·lectius i casos, perquè sabem que la repressió i les presons ens afecten a totes per igual. Per això, també ens manifestem per la Mònica i el Francisco, condemnades a 12 anys de presó; per les centenars d’empresonades en el marc del conflicte a Euskal Herria; per les companyes empresonades acusades d’expropiar bancs a alemanya; per en Nahuel, engarjolat des de fa més d’un any a l’espera de judici; per totes les anarquistes represaliades a les operacions Pandora i Piñata; per les empresonades del GRAPO que encara omplen les presons d’arreu de l’Estat; per les desenes de militants del Partit Comunista d’Espanya Reconstituït empresonades, entre elles el seu secretari general el camarada Arenas; per les companyes del SAT Andalús, en especial en Bódalo; pel José Antunez Becerra tancat a Brians; per les militants empresonades del Moviment d’Alliberament Nacional Gallec i la recent il·legalització de Causa Galiza per part de l’Audiència Nacional; per l’Alfon, tancat a la presó de Soto del Real.

Cal fer especial denuncia de les accions venjatives i sense pietat de l’Estat en vers a les preses polítiques en greu estat de salut, mantenint-les dispersades i allunyades de les seves famílies i impedint que puguin rebre un tractament mèdic adequat.

A més a més, avui també sortim al carrer per totes aquelles companyes que s’enfronten a processos judicials amb possibles condemnes de presó, per les que han estat condemnades i estan en llibertat condicional o les que estan esperant saber si han de complir les penes de presó. Per les companyes condemnades per rodejar el Parlament i el Sergi, militant antifeixista, totes elles a l’espera de saber si ingressaran a la presó; per totes les represaliades per les vagues generals (29S, 29M i 14N); per les imputades i condemnades de l’#EfecteCanVies i la defensa del Banc Expropiat; per les companyes empresonades, avui ja en llibertat provisional, després d’haver participat en brigades internacionalistes al Donbas o al cantó Kurd de Rojava; per les processades per l’Audiència Nacional per delictes d’opinió, com les companyes que van cremar les fotos de del Rei d’Espanya le passat 11 de setembre; pel company Lluc Valverde, detingut, maltractat i condemnat per les protestes contra la reforma laboral francesa; per la Masmi, jutjada a Grècia per haver donat suport a les resistents del camp de refugiades d’Eko; per totes les preses, que pateixen la tortura de les presons i pels molts companys tancats als CIE’s de tot l’Estat.

No volem oblidar-nos de les centenars de preses polítiques que hi ha arreu de d’Europa moderna i democràtica que ens volen vendre; o a l’Orient Mitjà on per exemple és especialment preocupant la ràtzia repressiva de Turquia contra el poble Kurd i l’esquerra turca anticapitalista; en definitiva, no volem oblidar les milers de preses polítiques que hi ha repartides per tots els racons del món, perquè la repressió no entén de fronteres, però la solidaritat tampoc.

Perquè no permetrem que l’Estat tanqui la dissidència, les migrants sense papers, ni a les més desfavorides.

Tornarem a sortir als carrers a cridar que “L’Estat ens vol empresonades, Llibertat Preses”.

Podeu adherir-vos enviant un mail a marxadetorxes@tutanota.com

Més informació: https://marxadetorxes.noblogs.org/

Col·lectius adherits:
Rescat, col·lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes
Comissió Antirrepressiva de Sants
Assemblea Llibertària Heura Negra de Vallcarca
Rereguarda En Moviment
Xarxa Anti-Repressió de Familiars de Detingudes
Comitè per un Socors Roig Internacional de Catalunya
Coordinadora Antirepressiva de Gràcia
Kop
Kasa de la Muntanya
Assemblea Llibertària L’Oca de Gràcia
Arran Gràcia
Ateneu Popular X
Coordinadora Antirepressiva del Penedès
Coordinadora Antirepressiva del Garraf
Ítaca, Organització Internacionalista dels Països Catalans
Alerta Solidària, Organització Antirepressiva de l’Esquerra Independentista
CNT-AIT Barcelona
COS UB: Secció Sindical de la Universitat de Barcelona