Davant de les informacions que assenyalen cap a una possible “Aturada de País” en el marc de les reivindicacions entorn del primer aniversari dels fets d’octubre del 2017, la CNT de Catalunya i Balears, volem expressar que ens oposem frontalment a qualsevol cosa que no sigui una Vaga General amb continguts i finalitats que assenyalin clarament i sense cap mena de dubte, cap a una millora de les condicions laborals i de vida de la classe treballadora.

Fa un any, la CNT, juntament amb altres sindicats alternatius, vàrem fer una crida a la Vaga General el 3 d’octubre, amb una taula reivindicativa de millora de les condicions laborals i amb una intenció clara de protesta contra la repressió patida a mans de l’Estat Espanyol durant l’1 d’octubre en el marc del Referèndum. Aquesta cobertura legal que dóna la convocatòria d’una Vaga General, malauradament va ser aprofitada per ANC, Òmnium, ERC, PdeCat, Patronals catalanes, CCOO i UGT per tergiversar-ne el sentit i difondre la idea d’”Aturada de País”, obviant qualsevol tipus de reivindicació obrera per la futura nova República Catalana, i fins i tot, tenir la cara dura de difondre tant a mitjans de comunicació com a centres de treball que NO era una vaga, sinó una “Aturada de País”, i que calia recuperar les hores perdudes dies després. Cosa que va succeir en molts casos per la lamentable acció de CCOO i UGT (model sindical, el seu, sorgit del Règim del ’78, no ho oblidem).

I és per això, que per tal que aquest fet no torni a succeir, perquè a nosaltres no ens agrada que ens utilitzin com si fóssim titelles, volem manifestar que:

1.- La CNT catalano-balear lluita per la millora de les condicions de la classe treballadora. No convoca actes interclassistes amb la patronal.

2.- La CNT catalano-balear només convocarà una Vaga General en solitari o conjuntament amb altres entitats sindicals, si aquesta inclou (entre altres) en la seva taula reivindicativa aquests 10 punts: https://lasoli.cnt.cat/11/04/2018/posicionament-de-la-cnt-catalano-balear-davant-lactual-situacio-politica-a-catalunya/

3.- En cap cas donarem suport a res que no contempli ara i aquí reivindicacions per la millora de les condicions laborals, ja sigui per la futura República o per l’estat de coses actual. Si es vol fer república, és pot començar a fer des de ja. No calen permisos de l’Estat espanyol ni de cap altre si realment es vol superar el marc mental actual i deixar clar que caminem cap a una realitat diferent.

4.- La CNT catalano-balear, està oberta a tractar qualsevol qüestió entorn dels anteriors punts amb qualsevol entitat sindical o política per tal d’acostar posicions.

5.- la CNT catalano-balear fomentarà i prioritzarà en tot moment l’organització popular horitzontal de base al marge de les institucions i partits parlamentaris.

6.- La CNT catalano-balear té com a finalitat el Comunisme Llibertari.

Dimarts 25 de setembre. Olot, La Garrotxa.
Secretariat Permanent de CNT Catalunya i Balears.