Entitats i organitzacions del Maresme

 

La crisi econòmica que ja venia gestant-se molt abans de l’aparició de la pandèmia ens ha deixat una situació complexa i precària. La COVID-19 només ha accentuat i accelerat aquesta dinàmica pròpia del sistema en el que vivim. Davant d’aquesta situació de canvi de paradigma és quan poden aparèixer els monstres. A casa nostra, a Pineda de Mar, aquests monstres han aparegut en forma de racisme i demagògia.

A finals d’estiu d’aquest any un grup proper a VOX va organitzar una manifestació. En principi aquesta manifestació tenia com a motiu protestar contra la suposada inseguretat i els okupes, però el motiu real era el racisme i la xenofòbia. El civisme i la seguretat són qüestions fonamentals i que cal preservar sempre, de la mateixa manera que no permetrem que s’utilitzin per generar falsos debats amb un rerefons racista. L’ultra dreta intenta utilitzar debats per crear malestar, odi i confrontació entre iguals.

Estem vivint situacions que han posat en evidencia problemàtiques socials i  econòmiques molt greus que pateixen alguns barris de Pineda. En algunes ocasions les circumstàncies d’algunes famílies pinedenques són molt complicades i no deixen més remei que prendre mesures extremes, inclosa la okupació d’habitatges buits, la majoria de grans tenidors i bancs. Donat que aquesta convocatòria és àmplia i que hi participen moltes organitzacions i col·lectius antifeixistes, no entrarem a valorar l’acte d’okupar. Però el que sí que volem deixar clar és que condemnem enèrgicament aquelles persones, organitzacions o partits que utilitzen el patiment d’aquestes famílies per promocionar el seu odi racista. No podem restar callats davant d’aquest discurs roí que assenyala aquelles persones més castigades pel sistema.

Davant d’aquesta problemàtica , les entitats que signem avui aquest manifest declarem que:

1. Rebutgem de forma clara i rotunda qualsevol discurs d’odi racista, així com qualsevol partit o organització que vulgui aprofitar aquesta citació per difondre discursos xenòfobs que posen en perill la convivència.

2. No deixarem cap espai a la extrema dreta  ni a qualsevol organització racista. Plantarem cara als carrers i on faci falta.

3. Reclamem justícia social, reclamem unes polítiques socials que donin resposta a la situació actual, reclamem seguretat, reclamem convivència.

Exigim una cosa:
4. Fora el feixisme i el racisme dels nostres barris!