Fotografia: CNT Atento Lleida

La secció sindical de la CNT a Atento Lleida porta més d’un any reclamant el reconeixement de la categoria professional de Gestor al departament d’empreses. Fins al moment, els treballadors d’aquest departament ostenten la categoria de teleoperadors/es, i segons el conveni malintencionat signat pels de sempre, el sindicat interpreta que correspondria la modificació a la de Gestors/es.

Davant la negativa de l’empresa a parlar amb el sindicat per intentar trobar una solució, aquest, va decidir obrir conflicte per exigir aquesta millora per la totalitat de la plantilla afectada en el departament d’empreses.

Un seguit de piquets a la porta de l’empresa, campanya de signatures en persona i online a través de la plataforma  change.org, penjada de pancartes, Trending Topic a twitter amb #SomGestorsNoteleoperadors en plena jornada del Mobile World Congress, on fins i tot es va arribar a col·locar una enganxina a l’entrada del recinte, han estat l’acció sindical que acompanyava una demanda al jutjat.

En aquesta demanda del dia 23 de maig un gran nombre d’afectats/es es va dirigir al jutjat per donar poders a l’advocat de CNT i així poder participar de la mateixa tot i no ser afiliades.

Fotografia: CNT Atento Lleida

Atento, burocràticament s’ho ha fet venir bé per arribar a suspendre el judici fins en dues ocasions, pel que està pendent de data una altra vegada.

Recordem que Atento es una subcontracta de Telefònica (Movistar), i aquestos últims són tant responsables com Atento de la situació que pateixen les treballadores. També s’ha intentat contactar amb Movistar, sense obtenir cap tipus de resposta.

Des de la secció sindical de la CNT a Atento es vol deixar clar que l’augment de funcions que han tingut els i les treballadores des de l’inici del servei al 2012 no és més que una prova del que són les treballadores per aquestes dues empreses. Carn de treball per explotar al màxim amb el menor cost possible. Per aquest motiu continuarem lluitant pel que creiem, és un mínim pel reconeixement de la feina feta.

 

Fotografies: CNT Atento Lleida