En els darrers temps, estem vivint una autèntica ràtzia del govern municipal de Barcelona en Comú contra la gent que intenta guanyar-se la vida als carrers. Amb diversos companys empresonats -entre d’altres el seu portaveu-, el Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha iniciat una campanya per fer front a la repressió que s’acarnissa contra ells.

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha fet una crida a la solidaritat, al posicionament, per exigir la llibertat dels cinc manters que es troben en presó preventiva:

Exigim que s’acabi la violència policial i els muntatges contra els membres del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona. Busquem solucions socials justes entre totes.

Sidil Moctar, a la presó preventiva des del 19 de maig per defensar-se de la violència policial.

Lamine Sarr, portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants i defensor dels drets humans, i altres tres companys del Sindicat a qui se’ls està construint un muntatge per jutjar-los com a grup criminal violent.

Es necessiten signatures de persones a títol individual, des de veïnes fins a artistes i intel·lectuals. Així com també adhesions de col·lectius, organitzacions, associacions. També es demanen comunicats de suport.

Manifest per la llibertat del Company Sidil Moctar

El 19 de maig, el jutjat d’instrucció número 25 de Barcelona va decretar presó preventiva en contra del nostre company Sidil Moctar a petició de la fiscalia i de la Guàrdia Urbana, representada per el despatx d’advocats Molins i Silva.

En Sidil està acusat d’agredir a un guàrdia urbà mentre es defensava de la violència policial exercida per alguns agents a la sortida del metro de la Barceloneta. Aquest  atac policial no ha sigut el primer. Com han vist els nostres veïns a Gràcia , la policia aplica la violència de manera sistemàtica. Nosaltres la vivim tots els dies.

La jutgessa ha dit que existeix un alt risc de fuga de Sidil i que pot produir un estat d’alarma social. Per a nosaltres “alarma social” és dir que som  part d’una màfia.  “Alarma social” és dir que som un perill per aquesta societat. La jutgessa vol convertir al nostre Company Sidil en un exemple del càstig que rebran les persones pobres que no accepten la seva condició de pobres. I això és un linxament racista.

És per tot això que els i les sota signants exigim la llibertat de Sidil Moctar.

Manifest del Sindicat Popular de Venedors Ambulants llegit davant de la presó Model el diumenge 31.7.16

Bona tarda companyes i companys. Estem aquí una vegada més perquè la policia segueix inventant històries per poder ficar-nos a la presó.

Es creuen que agafarem por o deixarem els nostres espais de treball al carrer, però estan equivocats, per que fa molt temps que nosaltres els negres, els immigrants, vam deixar la por, en el moment que sortim de les nostres cases amb la motxilla a l’espatlla, la por la deixem quan creuem fronteres i ens peguen, ens torturen, ens tanquen, hem perdut la por quan travessem els deserts, les muntanyes i sobretot hem perdut la por quan creuem el Mediterrani, aquesta fossa comuna, on tants germans i germanes han mort, com a resultat de les seves polítiques racistes i criminals.

Avui volem dir-los a aquests senyors i senyores del poder de l’Ajuntament, de la Generalitat, de l’estat espanyol, a la guàrdia urbana, als mossos, a la policia nacional, als jutges, que amb la por i la presó no s’arregla res. No s’arregla la pobresa, l’exclusió, el racisme i la desigualtat. Que han d’acceptar que aquí estem i no ens n’anirem, que també aquesta és la nostra ciutat, tenim drets encara que no tinguem papers, que els coneixem i lluitarem per ells. No ens callaran, no ens espantaran, no ens eliminaran.

Avui també volem dir-los als nostres germans presos que no els oblidarem, que no els deixarem aquí dins, perquè no són lladres ni delinqüents, són persones bones i valentes que l’única cosa que fan és buscar treball per alimentar a les seves famílies. Els volem dir que el seu dolor és el nostre dolor, que si estan empresonats també ho estem nosaltres, que no estem amb el cor bé, sabent que ells estan tancats. Volem demanar-los que no es desesperin, perquè els treure’m de la presó, costi el que costi, que no ho dubtin, estarem als carrers demanant la seva llibertat.

Avui també volem parlar-los a tots els veïns, organitzacions, col·lectius, artistes i intel·lectuals, perquè no callin aquesta injustícia, que ens ajudin a denunciar aquesta guerra contra els manters i immigrants, que no es pot estar a favor dels refugiats i no recolzar als manters, que també som refugiats.

Els volem demanar que aixequin la seva veu contra aquesta injustícia, que ho denunciïn en els seus mitjans, en els seus treballs, amb les seves famílies, perquè els que governen deixin de ficar als pobres a la presó.

Per últim volem dir-li al nostre company portaveu Lamine Sarr, que aquí tothom el coneix. Sabem del seu gran treball, del seu pensament, de la seva dignitat i de la seva força interna, que no el deixarem aquí dins.

Sindicat popular de venedors ambulants
per la llibertat dels manters i contra els muntatges policials
31 de juliol 2016