Després de l’acomiadament fulminant de 2 treballadores afiliades a CNT i la suspensió d’ocupació i sou d’una setmana d’una altra companya afiliada al sindicat, com a resposta a la intensa activitat sindical per reclamar millores en la plantilla tals, com un calendari laboral, no haver de recuperar festius, que no es pressioni a la plantilla per fer hores extres, fer les revisions mèdiques de les mútues laborals en horari de treball… l’empresa de neteja Mary’s Twins continua amb la seva activitat repressora contra les treballadores que volen exercir el seu dret a la llibertat sindical i denunciar públicament les greus infraccions en matèria laboral que es produeixen en l’empresa i en el sector.

Ara li ha tocat el torn al propi sindicat de CNT del Prat que ha estat demandat per exercir el dret de defensa de les seves afiliades i altres treballadores de la plantilla. Tot ha estat a causa d’una entrevista radiofònica emesa pel Prat Radio a integrants de la secció sindical a Mary’s Twins, on les companyes van explicar les dures condicions laborals que pateixen; com la indicació de fer les seves necessitats a la cambra de comptadors, mostra del tracte que els dispensava l’empresària.

També han començat les represàlies cap a la delegada sindical, que a més d’imposar-li diverses faltes, totes elles recorregudes, no li han concedit cap dia de vacances dels que va sol·licitar. Serà que no estan acostumats a que es reclami un calendari de vacances, dret recollit en el conveni del sector, perquè no passi el que era habitual fins ara i és que part de la plantilla es quedava sense gaudir part de les vacances anuals que els corresponien.

CNT fa una nova crida a l’empresa perquè dialogui, recapaciti i opti per la readmissió de les treballadores ja que es tracta de l’única forma de posar fi a aquest conflicte que s’estendrà en el temps fins que es reincorporin al seu lloc de treball.

Des del sindicat esperem que aquests fets serveixin perquè la plantilla obri els ulls a la realitat i comprovi per si mateixa que l’única forma de lluitar per millorar els nostres llocs de treball és organitzar-nos en un sindicat que doni la cara per la classe treballadora; que no li faci el joc a l’empresa i que denunciï públicament a les companyes esquiroles que arrenquen els adhesius i cartells del conflicte de forma gratuïta els caps de setmana.

Algunes ja ho estan fent, encara que no s’atreveixin encara a donar la cara i cridar que ja n’hi ha prou d’ASSETJAMENT I REPRESSIÓ SINDICAL.

CNT El Prat de Llobregat