Imatge: Attac

Des del Comitè de Solidaritat amb Leonard Peltier volem cridar la vostra atenció sobre la tremenda situació d’injustícies a tot el món amb les persones preses polítiques, i molt especialment als Estats Units, colonitzador de la resta de països d’Europa i del món, en matèria de repressió i control social.

En aquest sentit fem una crida a tots els grups, col·lectius, organitzacions i persones, a mobilitzar-se en la mesura de les seves possibilitats i disponibilitats, per aconseguir la llibertat del pres indígena anishinnabe Leonard Peltier, que porta més de 40 anys empresonat als penals d’Estats Units, i que als seus 70 anys es troba afligit d’una greu dolència que li podria provocar la mort si no és intervingut urgentment.

Leonard Peltier, indígena que va ser condemnat i empresonat a mitjans de l’any 72, per la seva lluita pels drets dels pobles indígenes dels Estats Units, només té la possibilitat d’aconseguir la llibertat a través d’un perdó presidencial.

Condemnat injustament a dues cadenes perpètues, el govern dels Estats Units li va fer esgotar totes les possibilitats de recórrer la seva sentència, per després reconèixer que no sabien qui havia estat l’autor dels trets que van donar mort a dos agents del FBI, a la reserva de Pine Ridge.

El president Obama, en la seva campanya presidencial va fer promeses sobre els drets dels pobles originaris, però, com s’ha pogut comprovar en els recents successos de Standing Rock, a Dakota del Sud, li ha costat sentir les protestes dels indígenes de la reserva, extraviant la memòria a la manera en el qual tots els governs dels USA, durant segles, han oblidat i incomplert tots els acords signats amb les comunitats indígenes.

Cada vegada que conclou un mandat presidencial, en deixar el seu càrrec, el màxim responsable del govern, concedeix el perdó presidencial a algunes persones preses. És per això pel que fem aquesta crida urgent, per visibilitzar i pressionar internacionalment des de totes les parts possibles, a Obama, i per recordar-li que, en abandonar el seu càrrec, ha de concedir la llibertat a persones preses com Leonard Peltier, Mumia Abu-Jamal, Les MOVE…

En paraules de Leonard Peltier, aquesta és la seva “última oportunitat” d’aconseguir la llibertat. En les seves cartes ens comenta que, si no aconsegueix el perdó presidencial d’Obama, i veient com està la realitat política dels USA, acabarà els seus dies en una presó americana sense poder estar ni un sol dia en llibertat i amb els seus.

És hora que Leonard Peltier surti en llibertat!.

Des del Comitè de solidaritat amb Leonard Peltier de Barcelona, ens comprometem a informar on sigui que es necessiti i ens reclami, i a seguir aquesta lluita per la llibertat dels qui van lluitar abans que nosaltres…, i que han aconseguit sobreviure als sistemes d’extermini penitenciari que sustenten el capital i els seus estats.

Fem una crida a tots els grups i col·lectius a participar en aquesta convocatòria i a contactar-nos per compartir qualsevol tipus d’activitat per la llibertat de Leonard Peltier i totes les preses polítiques.

La nostra pàgina web és:
https://cslpbarcelona.wordpress.com

Per contactar amb nosaltres:
cslpbarcelona (ARROVA) gmail.com

També ens podràs trobar tots els primers dijous de mes, de 12:30h a 13:30h, davant el consulat dels Estats Units de Barcelona, al Passeig Regna Elisenda de Montcada 23 (L6-Reina Elisenda / FFCC-Sarrià)- Consulta el blog davant possibles canvis en aquestes festes.

En l’esperit de Caballo Loco
Comitè de Solidaritat amb Leonard Peltier de Barcelona