[CAT]

 

Federazione Anarchica Torinese, Umanità Nova n.9, 2020

Trad. Sara Pierallini

 

Els cotxes fúnebres estan alineats enfront del cementiri de Bèrgam. Aquesta imatge, més que moltes altres, ens mostra la realitat en tota la seva cruesa. Ni tan sols pots deixar una flor. Ni tan sols podien acompanyar-los fins al final. Van morir sols, lúcids, ofegant-se lentament.

 

Des de les finestres, en horaris establerts, la gent crida, canta, fa casserolada i es reuneix en un esperit nacionalista evocat pels polítics i els mitjans de comunicació. “Tot anirà bé. Ho aconseguirem “. El govern, amb mandats que se succeeixen a ritme frenètic, ha suspès el debat, fins i tot la feble confrontació democràtica, fins i tot el ritu esgotat de la democràcia representativa i ens ha allistat a tots. Qui no obeeix és una persona irresponsable, un criminal, un boig.

 

Per a entendre’ns. Cadascun de nosaltres és responsable dels seus propis actes. Nosaltres, anarquistes, som molt conscients d’això: per a nosaltres, la responsabilitat individual del nostre mateix actuar és l’eix d’una societat de lliures i iguals. Cuidar dels més febles, dels ancians, d’aquells que arrisquen les seves vides més que altres és un deure que sentim amb força. Sempre. Avui més que mai. Un deure igualment fort és el de dir la veritat, que avui dia, tancats/des al davant al televisor mai es filtra. No obstant això és, en la seva major part, visible als altres. Aquellxs que busquen una veritat oculta, una fosca conspiració tramada pel seu personatge malvat favorit, tanquen els ulls a la realitat, perquè els qui els obren lluiten per canviar un ordre del món injust, violent, assassí.

 

Tots els dies, fins i tot avui, mentre la gent s’emmalalteix i mor, el govern italià està malgastant 70 milions d’euros en despeses militars. Amb els 70 milions gastats en només un dels 366 dies d’aquest any de traspàs, es podrien construir i equipar sis nous hospitals i quedaria una mica de diners per a màscares, laboratoris d’anàlisis. Un respirador costa 4,000,000 euros: per tant, es poden comprar 17,500 respiradors per dia – molts més del que es necessitaria ara.

 

En els últims anys tots els governs que s’han succeït han reduït constantment les despeses per a la sanitat, per a la prevenció i per a la vida de tots/es nosaltres. L’any passat, segons les estadístiques, l’esperança de vida va caure per primera vegada. Molts no tenen els mitjans per a pagar els medicaments, les visites i per als serveis especialitzats, perquè han de pagar el lloguer, el menjar i el transport. Els petits hospitals han tancat, s’ha reduït el nombre de metges i infermeres, s’han reduïts llocs en hospital, els treballadors de la salut es veuen obligats a treballar hores extres, per a compensar els nombrosos forats. Avui, amb l’epidèmia, ja no hi ha cues en els taulells, ja no hi ha llistes d’espera durant mesos i anys per a una recerca de diagnòstic: han cancel·lat les visites i els exàmens. ‘Els farem quan passi l’epidèmia’. Quantes persones emmalaltiran i moriran de tumors diagnosticats i tractables? Quantes persones veuran empitjorar les seves patologies, perquè han posat en quarantena el que queda de la salut pública? Mentrestant, les clíniques i les clíniques privades fan alguns moviments publicitaris i multipliquen els negocis, perquè els rics mai es queden sense tractament. És per això que el govern ens vol a les terrasses a cantar “Siam pronti alla morte. L’Itàlia chiamò” (l’himne italià que diu: Estem llestos per a morir. La Itàlia va cridar). Ens volen callats i obedients com a bons soldats, carn de canyó, sacrificable. Després qui es queda, serà immune i més fort. Fins a la pròxima pandèmia. Per aquesta raó, des dels nostres balcons, en les parets de les ciutats, en les cues dels supermercats, diguem en veu alta, malgrat la màscara, que estem enfront d’una massacre d’Estat. Quantes morts podrien haver-se evitat si els governs d’aquests anys haguessin pres decisions per a protegir la nostra salut?

 

No va ser un error sinó una elecció criminal. Amb els anys, els infectòlegs van advertir sobre el risc que corríem que una pandèmia greu fos possible. Queden veus en el desert. La lògica del guany no permet fracassos. Quan tot acabi, les indústries farmacèutiques que no inverteixen en prevenció faran negoci. Ens havien acostumat a creure que érem immunes a les plagues que afectaven els pobres, als quals no tenien mitjans per a defensar-se, aquells que ni tan sols tenen accés a l’aigua potable. El dengue, l’ebola, la malària, la tuberculosi van ser les malalties dels pobres, de les poblacions “endarrerides” i “subdesenvolupades”. Llavors, un dia, el virus es va embarcar en la classe executiva i va arribar al cor econòmic d’Itàlia. I res ha estat més com abans.

 

Encara que no immediatament. Els mitjans de comunicació, els experts i els governs ens han dit que la malaltia mata només als ancians, els malalts i aquells que també tenen altres malalties. Res nou. És un fet normal: no necessitem un títol mèdic per a saber-lo.

 

Ens diuen que la nostra llar és l’únic lloc segur. No és veritat. Els treballadors que han de sortir tots els dies per a anar a la fàbrica, sense cap protecció real, malgrat el contingut ofert per Confindustria als sindicats estatals, tornen a les seves llars tots els dies. Hi ha parents ancians, nens, persones febles.

 

Només una petita parteix gent que surt per a fer la compra o prendre una mica d’aire té proteccions: mascaretes, guants, desinfectant no estan disponibles per a tu, ni tan sols als hospitals. El govern reclama que les proteccions no són útils si estàs sa: és una mentida. El que ens compten sobre la difusió del virus és evidentment fals. La veritat és una altra: dos mesos després del començament de l’epidèmia a Itàlia, el govern no ha comprat ni distribuït les proteccions necessàries per a bloquejar la propagació de la malaltia.

 

Costen massa. Al Piemonte, els metges generals parlen per telèfon amb persones que tenen febre, tos i mal de coll, convidant-los a prendre medicaments i quedar-se a casa durant cinc dies. Si empitjoren, aniran a l’hospital. A ningú li fan anàlisi. Els qui viuen amb aquests pacients es troben atrapats: no poden deixar sols als qui sofreixen i necessiten ajuda, però corren el risc d’infectar-se al seu torn si l’afecció respiratòria es va deure al coronavirus. Quants es van infectar sense saber-ho i després van transmetre la malaltia a uns altres, sortint sense protecció? L’arrest domiciliari no ens salvarà de l’epidèmia. Poden ajudar a retardar la propagació del virus, no detenir-lo.

 

L’epidèmia es converteix en una oportunitat per a imposar condicions de treball que permetin a les empreses gastar menys i guanyar més. Els edictes de Conte proporcionen treball intel·ligent sempre que sigui possible. Les empreses aprofiten això per a imposar-ho als seus empleats. Et quedes a casa a fer teletreball. El teletreball es regeix per una llei del 2017 que estableix que les empreses poden oferir-lo però no imposar-lo als empleats. Per tant, el teletreball, hauria d’estar subjecte a un acord que deixi als treballadors garanties sobre les hores de treball, formes de control, dret a cobrir els costos de connexió, cobertura en cas d’accident. Avui, després del decret emès pel govern de Conte per a enfrontar l’epidèmia de Covid 19, les companyies poden obligar a treballar de manera intel·ligent sense acords ni garanties per als treballadors, que deuen també estar agraïts per a la possibilitat de quedar-se a casa. L’epidèmia, per tant, es converteix en un pretext per a la imposició sense resistència de noves formes d’explotació. Qui no treballa no té ingressos.

 

Qui s’atreveix a criticar, qui s’atreveix a dir la veritat incòmoda, és amenaçat, reprimit, callat. Cap mitjà de comunicació ha assumit la denúncia de l’associació d’advocats, una institució que no té res subversiu. Els/les infermers/es es descriuen com a herois, sempre que s’emmalalteixin i morin en silenci, sense contar el que succeeix a l’hospital. Les infermeres que diuen la veritat estan amenaçades amb acomiadaments. L’hospital no està obligat a pagar una indemnització a aquells que es troben treballant tots els dies sense protecció o amb proteccions insuficients. L’autonomia de les dones és atacada per la gestió governamental de l’epidèmia de Covid 19. La cura dels nens que es queden a casa perquè les escoles estan tancades, els ancians en risc, els discapacitats cauen sobre les espatlles de la dones, ja fortament amenaçades per la inseguretat laboral. Mentrestant, en silenci, a les cases transformades en presons, els feminicidis es multipliquen.

En el silenci eixordador de la majoria, 15 detinguts van morir durant els disturbis de la presó. Una massacre, una massacre d’estat. La resta van ser deportats a altres llocs. Les presons esclaten, els reclusos no tenen garantida la seva salut i dignitat fins i tot en condicions “normals”, sempre que sigui normal tancar a les persones després de les reixes. Per a salvaguardar-los, el govern no ha trobat res millor que suspendre les converses amb familiars, mentre que les guàrdies poden anar i tornar tots els dies. La revolta dels empresonats ha esclatat davant el risc concret de la propagació del contagi en llocs on la massificació és la norma. Els que van donar suport a les lluites dels presoners van ser acusats i denunciats. La repressió, còmplice de les mesures contingudes en els edictes del govern, va anar extremadament severa. A Torí, també van evitar un simple piquet de familiars i persones solidàries en l’entrada de la presó, desplegant la policia en cada accés a les carreteres que envolten la presó de Vallette.

 

Els treballadors que van fer vagues espontànies contra el risc de contagi van ser denunciats per violar els edictes del govern, perquè es van manifestar en el carrer per la seva salut. Res ha de detenir la producció, fins i tot si es tracta de produccions que podrien interrompre’s sense cap conseqüència per a la vida de tots/es nosaltres. La lògica de la producció és el primer.

 

El govern tem que, després de les revoltes a la presó, es puguin obrir altres fronts de lluita social. D’aquí l’obsessiu control policial, l’ús de l’exèrcit, la qual cosa, per primera vegada, se’ls assignen funcions d’ordre públic, i no sols un suport a les deferents forces policials. L’exèrcit es converteix en policia: el procés d’osmosi va començar fa unes dècades. La guerra no es deté. És la guerra contra els pobres en temps de Covid 19.

 

El govern ha prohibit totes les formes de manifestacions públiques i reunions polítiques. Arriscar la vida per al cap és un deure social, la cultura i l’acció política es consideren activitats criminals. Aquest és l’intent, no massa vetllat, d’evitar qualsevol forma de confrontació, discussió, lluita, construcció de xarxes de solidaritat que realment permetin brindar suport als qui estan en major dificultat. La democràcia té peus de fang. La il·lusió democràtica es va fondre com la neu al sol davant l’epidèmia. Les mesures de la ex càtedra del primer ministre són acceptades amb entusiasme: sense debat, sense passatge del temple de la democràcia representativa. Qui no ho respecta és un greixador, un assassí, un criminal i no mereix llàstima. D’aquesta manera, els veritables gestors, els que redueixen l’atenció mèdica i multipliquen les despeses militars, els que no garanteixen màscares fins i tot per a les infermeres, els que militaritzen tot però no fan anàlisis perquè “costen 100 euros” signen l’absolució amb el vist i plau dels presoners de la por. La por és humana. No hem d’avergonyir-nos d’això, però tampoc hem de permetre que els empresaris i polítics amb por ho facin servir per a obtenir el consentiment de les polítiques criminals.

 

Vàrem lluitar per a evitar que els petits hospitals es tanquessin. Estàvem en la plaça al costat dels treballadors de Valdese, Ophthalmico, Maria Adelaide, l’hospital de Susa i molts altres racons de la nostra província. Al novembre estàvem en la plaça per a disputar l’exposició de la indústria aeroespacial de guerra. Lluitem tots els dies contra el militarisme i les despeses de guerra. Estem en el camí de la lluita No Tav, perquè amb un metre de Tav es paguen 1000 hores de teràpia intensiva.

 

Avui estem al costat dels qui no volen morir a la presó, de treballadors acusats i denunciats, perquè protesten contra la falta de protecció contra la propagació del virus, amb les infermeres que treballen sense protecció i arrisquen el lloc de treball perquè conten el que ocorre als hospitals.

 

Avui, gran part dels moviments d’oposició política i social estan en silenci, incapaços de reaccionar, aixafats per la pressió moral, la qual cosa criminalitza a aquells que no accepten sense discutir la situació de perill creixent provocada per les eleccions governamentals d’ahir i d’avui.

 

Restringir els viatges i els contactes és raonable, però és encara més raonable lluitar per a poder fer-ho de manera segura. Hem de trobar els llocs i les maneres de combatre la violència dels qui ens empresonen, perquè no saben i no volen protegir-nos. Com a anarquistes, sabem que la llibertat, la solidaritat, la igualtat en les nostres moltes diferències s’obté a través de la lluita, no delegada a ningú, i menys a un govern, l’única ètica del qual és el manteniment de les butaques.

 

No. No estem “llestos per a morir” (com diu l’himne italià). No volem morir i no volem que ningú es posi malalt i mori. no.

 

Ens allistem com a militars destinats a la massacre silenciosa. Som desertors, rebels, partisans. Exigim que es buidin les presons, que els que no tenen llar tinguin una, que es cancel·lin les despeses de guerra, que es garanteixin totes les proves clíniques, que tots tinguin els mitjans per a protegir-se a si mateixos i als altres de l’epidèmia. No volem que només els més forts sobrevisquin, volem que fins i tot aquells que han viscut molt de temps continuïn fent-lo. Volem que els qui estiguin malalts tinguin a algú que els estimi i pugui consolar-los: amb dos bombarders F35 menys podem tenir un mico i tota la protecció necessària perquè ningú mori sol. Tot anirà bé? Ho aconseguirem? Depèn de cada unx de nosaltres.

 

 

 

[CAST]

 

¿EPIDEMIA? MATANZA POR EL ESTADO

 

Federazione Anarchica Torinese, Umanità Nova n.9, 2020

Trad. Sara Pierallini

 

Los coches fúnebres están alineados frente al cementerio de Bérgamo. Esta imagen, más que muchas otras, nos muestra la realidad en toda su crudeza. Ni siquiera puedes dejar una flor. Ni siquiera podían acompañarlos hasta el final. Murieron solos, lúcidos, ahogándose lentamente.

 

Desde las ventanas, en horarios establecidos, la gente grita, canta, hace cacerolada y se reúne en un espíritu nacionalista evocado por los políticos y los medios de comunicación. “Todo irá bien. Lo lograremos “. El gobierno, con mandatos que se suceden a ritmo frenético, ha suspendido el debate, incluso la débil confrontación democrática, incluso el rito agotado de la democracia representativa y nos ha alistado a todos. Quien no obedece es una persona irresponsable, un criminal, un loco.

 

Para entendernos. Cada uno de nosotrxs es responsable de sus propios actos. Nosotrxs, anarquistas, somos muy conscientes de esto: para nosotrxs, la responsabilidad individual de nuestro mismo actuar es el eje de una sociedad de libres e iguales. Cuidar de lxs más débiles, de lxs ancianos, de aquellxs que arriesgan sus vidas más que otrxs es un deber que sentimos con fuerza. Siempre. Hoy más que nunca. Un deber igualmente fuerte es el de decir la verdad, que hoy en día, encerradxs en frente al televisor nunca se filtra. Sin embargo es, en su mayor parte, visible a lxs demás. Aquellxs que buscan una verdad oculta, una oscura conspiración tramada por su personaje malvado favorito, cierran los ojos a la realidad, porque quienes los abren luchan por cambiar un orden del mundo injusto, violento, asesino.

 

Todos los días, incluso hoy, mientras la gente se enferma y muere, el gobierno italiano está desperdiciando 70 millones de euros en gastos militares. Con los 70 millones gastados en solo uno de los 366 días de este año bisiesto, se podrían construir y equipar seis nuevos hospitales y quedaría algo de dinero para máscaras, laboratorios de análisis. Un respirador cuesta 4,000,000 euros: por lo tanto, se pueden comprar 17,500 respiradores por día – muchos más de lo que se necesitaría ahora.

 

En los últimos años todos los gobiernos que se han sucedido han reducido constantemente los gastos para la sanidad, para la prevención y para la vida de todxs nosotrxs. El año pasado, según las estadísticas, la esperanza de vida cayó por primera vez. Muchos no tienen los medios para pagar los medicamentos, las visitas y para los servicios especializados, porque tienen que pagar el alquiler, la comida y el transporte. Los pequeños hospitales han cerrado, se ha reducido el número de médicos y enfermeras, se han reducidos puestos en hospital, los trabajadores de la salud se ven obligados a trabajar horas extras, para compensar los numerosos agujeros. Hoy, con la epidemia, ya no hay colas en los mostradores, ya no hay listas de espera durante meses y años para una investigación de diagnóstico: han cancelado las visitas y los exámenes. ‘Los haremos cuando pase la epidemia’. ¿Cuántas personas enfermarán y morirán de tumores diagnosticados y tratables? ¿Cuántas personas verán empeorar sus patologías, porque han puesto en cuarentena lo que queda de la salud pública? Mientras tanto, las clínicas y las clínicas privadas hacen algunos movimientos publicitarios y multiplican los negocios, porque los ricos nunca se quedan sin tratamiento. Es por eso que el gobierno nos quiere en las terrazas a cantar “Siam pronti alla morte. L’Italia chiamò” (el himno italiano que dice: Estamos listos para morir. La Italia llamó). Nos quieren callados y obedientes como buenos soldados, carne de carnicero, sacrificable. Luego quien se queda, será inmune y más fuerte. Hasta la próxima pandemia. Por esta razón, desde nuestros balcones, en las paredes de las ciudades, en las colas de los supermercados, digamos en voz alta, a pesar de la máscara, que estamos frente a una masacre de Estado. ¿Cuántas muertes podrían haberse evitado si los gobiernos de estos años hubieran tomado decisiones para proteger nuestra salud?

 

No fue un error sino una elección criminal. Con los años, los infectólogos advirtieron sobre el riesgo que corríamos de que una pandemia grave fuera posible. Quedan voces en el desierto. La lógica de la ganancia no permite fracasos. Cuando todo termine, las industrias farmacéuticas que no invierten en prevención harán negocios. Nos habían acostumbrado a creer que éramos inmunes a las plagas que afectaban a los pobres, a los que no tenían medios para defenderse, aquellos que ni siquiera tienen acceso al agua potable. El dengue, el ébola, la malaria, la tuberculosis fueron las enfermedades de los pobres, de las poblaciones “atrasadas” y “subdesarrolladas”. Entonces, un día, el virus se embarcó en la clase ejecutiva y llegó al corazón económico de Italia. Y nada ha sido más como antes.

 

Aunque no de inmediato. Los medios de comunicación, los expertos y los gobiernos nos han dicho que la enfermedad mata solo a los ancianos, los enfermos y aquellos que también tienen otras enfermedades. Nada nuevo. Es un hecho normal: no necesitamos un título médico para saberlo.

 

Nos dicen que nuestro hogar es el único lugar seguro. No es verdad. Los trabajadores que tienen que salir todos los días para ir a la fábrica, sin ninguna protección real, a pesar del contenido ofrecido por Confindustria a los sindicatos estatales, regresan a sus hogares todos los días. Hay parientes ancianos, niños, personas débiles.

 

Solo una pequeña parte gente que sale para hacer la compra o tomar un poco de aire tiene protecciones: mascaras, guantes, desinfectante no están disponibles para ti, ni siquiera en los hospitales. El gobierno reclama que las protecciones no son útiles si estás sano: es una mentira. Lo que nos cuentan sobre la difusión del virus es evidentemente falso. La verdad es otra: dos meses después del comienzo de la epidemia en Italia, el gobierno no ha comprado ni distribuido las protecciones necesarias para bloquear la propagación de la enfermedad.

 

Cuestan demasiado. En el Piemonte, los médicos generales hablan por teléfono con personas que tienen fiebre, tos y dolor de garganta, invitándolos a tomar medicamentos y quedarse en casa durante cinco días. Si empeoran, irán al hospital. A nadie se le hacen análisis. Quienes viven con estos pacientes se encuentran atrapados: no pueden dejar solos a quienes sufren y necesitan ayuda, pero corren el riesgo de infectarse a su vez si la afección respiratoria se debió al coronavirus. ¿Cuántos se infectaron sin saberlo y luego transmitieron la enfermedad a otros, saliendo sin protección? El arresto domiciliario no nos salvará de la epidemia. Pueden ayudar a retrasar la propagación del virus, no detenerlo.

 

La epidemia se convierte en una oportunidad para imponer condiciones de trabajo que permitan a las empresas gastar menos y ganar más. Los edictos de Conte proporcionan trabajo inteligente siempre que sea posible. Las empresas aprovechan esto para imponerlo a sus empleados. Te quedas en casa a hacer teletrabajo. El teletrabajo se rige por una ley del 2017 que establece que las empresas pueden ofrecerlo pero no imponerlo a los empleados. Por lo tanto, el teletrabajo, debería estar sujeto a un acuerdo que deje a los trabajadores garantías sobre las horas de trabajo, formas de control, derecho a cubrir los costos de conexión, cobertura en caso de accidente. Hoy, después del decreto emitido por el gobierno de Conte para enfrentar la epidemia de Covid 19, las compañías pueden obligar a trabajar de manera inteligente sin acuerdos ni garantías para los trabajadores, que deben también estar agradecidos para la posibilidad de quedarse en casa. La epidemia, por lo tanto, se convierte en un pretexto para la imposición sin resistencia de nuevas formas de explotación. Quien no trabaja no tiene ingresos.

 

Quién se atreve a criticar, quién se atreve a decir la verdad incómoda, es amenazado, reprimido, callado. Ningún medio de comunicación ha asumido la denuncia de la asociación de abogados, una institución que no tiene nada subversivo. Lxs enfermerxs se describen como héroes, siempre que se enfermen y mueran en silencio, sin contar lo que sucede en el hospital. Las enfermeras que dicen la verdad están amenazadas con despidos. El hospital no está obligado a pagar una indemnización a aquellos que se encuentran trabajando todos los días sin protección o con protecciones insuficientes. La autonomía de las mujeres es atacada por la gestión gubernamental de la epidemia de Covid 19. El cuidado de los niños que se quedan en casa porque las escuelas están cerradas, los ancianos en riesgo, los discapacitados caen sobre los hombros de la mujeres, ya fuertemente amenazadas por la inseguridad laboral. Mientras tanto, en silencio, en las casas transformadas en cárceles, los feminicidios se multiplican.

 

En el silencio atronador de la mayoría, 15 detenidos murieron durante los disturbios de la prisión. Una masacre, una masacre de estado. El resto fueron deportados a otros lugares. Las cárceles estallan, los reclusos no tienen garantizada su salud y dignidad incluso en condiciones “normales”, siempre que sea normal encerrar a las personas tras las rejas. Para salvaguardarlos, el gobierno no ha encontrado nada mejor que suspender las conversaciones con familiares, mientras que las guardias pueden ir y volver todos los días. La revuelta de los encarcelados ha estallado ante el riesgo concreto de la propagación del contagio en lugares donde la masificación es la norma. Los que apoyaron las luchas de los prisioneros fueron acusados ​​y denunciados. La represión, cómplice de las medidas contenidas en los edictos del gobierno, fue extremadamente severa. En Turín, también evitaron un simple piquete de familiares y personas solidarias en la entrada de la prisión, desplegando la policía en cada acceso a las carreteras que rodean la prisión de Vallette.

 

Los trabajadores que hicieron huelgas espontáneas contra el riesgo de contagio fueron denunciados por violar los edictos del gobierno, porque se manifestaron en la calle por su salud. Nada debe detener la producción, incluso si se trata de producciones que podrían interrumpirse sin ninguna consecuencia para la vida de todxs nosotrxs. La lógica de la producción es lo primero.

 

El gobierno teme que, después de las revueltas en la prisión, se puedan abrir otros frentes de lucha social. De ahí el obsesivo control policial, el uso del ejército, lo cual, por primera vez, se les asignan funciones de orden público, y no solo un apoyo a las deferentes fuerzas policiales. El ejército se convierte en policía: el proceso de ósmosis comenzó hace unas décadas. La guerra no se detiene. Es la guerra contra los pobres en tiempos de Covid 19.

 

El gobierno ha prohibido todas las formas de manifestaciones públicas y reuniones políticas. Arriesgar la vida para el jefe es un deber social, la cultura y la acción política se consideran actividades criminales. Este es el intento, no demasiado velado, de evitar cualquier forma de confrontación, discusión, lucha, construcción de redes de solidaridad que realmente permitan brindar apoyo a quienes están en mayor dificultad. La democracia tiene pies de barro. La ilusión democrática se derritió como la nieve al sol ante la epidemia. Las medidas de la ex cátedra del primer ministro son aceptadas con entusiasmo: sin debate, sin pasaje del templo de la democracia representativa. Quien no lo respeta es un provocador, un asesino, un criminal y no merece lástima. De esta manera, los verdaderos gerentes, los que reducen la atención médica y multiplican los gastos militares, los que no garantizan máscaras incluso para las enfermeras, los que militarizan todo pero no hacen análisis porque “cuestan 100 euros” firman la absolución con el complacimiento de los prisioneros del miedo. El miedo es humano. No debemos avergonzarnos de ello, pero tampoco debemos permitir que los empresarios políticos con miedo lo usen para obtener el consentimiento de las políticas criminales.

 

Luchamos para evitar que los pequeños hospitales se cerraran. Estábamos en la plaza junto a los trabajadores de Valdese, Ophthalmico, Maria Adelaide, el hospital de Susa y muchos otros rincones de nuestra provincia. En noviembre estábamos en la plaza para disputar la exposición de la industria aeroespacial de guerra. Luchamos todos los días contra el militarismo y los gastos de guerra. Estamos en el camino de la lucha No Tav, porque con un metro de Tav se pagan 1000 horas de terapia intensiva.

 

Hoy estamos al lado de quienes no quieren morir en prisión, de trabajadores acusados ​​y denunciados, porque protestan contra la falta de protección contra la propagación del virus, con las enfermerxs que trabajan sin protección y arriesgan el puesto de trabajo porque cuentan lo que ocurre en los hospitales.

 

Hoy, gran parte de los movimientos de oposición política y social están en silencio, incapaces de reaccionar, aplastados por la presión moral, lo que criminaliza a aquellos que no aceptan sin discutir la situación de peligro creciente provocada por las elecciones gubernamentales de ayer y de hoy.

 

Restringir los viajes y los contactos es razonable, pero es aún más razonable luchar para poder hacerlo de manera segura. Debemos encontrar los lugares y las formas de combatir la violencia de quienes nos encarcelan, porque no saben y no quieren protegernos. Como anarquistas, sabemos que la libertad, la solidaridad, la igualdad en nuestras muchas diferencias se obtiene a través de la lucha, no delegada a nadie, y menos a un gobierno, cuya única ética es el mantenimiento de los sillones.

 

No. No estamos “listos para morir” (como dice el himno italiano). No queremos morir y no queremos que nadie se ponga enfermo y muera. No.

 

Nos alistamos como militares destinados a la masacre silenciosa. Somos desertores, rebeldes, partisanos. Exigimos que se vacíen las cárceles, que los que no tienen hogar tengan uno, que se cancelen los gastos de guerra, que se garanticen todas las pruebas clínicas, que todos tengan los medios para protegerse a sí mismos y a los demás de la epidemia. No queremos que solo los más fuertes sobrevivan, queremos que incluso aquellos que han vivido mucho tiempo continúen haciéndolo. Queremos que quienes estén enfermos tengan a alguien que los ame y pueda consolarlos: con dos bombarderos F35 menos podemos tener un mono y toda la protección necesaria para que nadie muera solo. ¿Todo irá bien? ¿Lo lograremos? Depende de cada unx de nosotrxs.